Εκστρατεία ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής

Εκστρατεία ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής

Εκστρατεία ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής: Με σαρωτικούς ελέγχους η πάταξη της φοροδιαφυγής σε τουριστικά μέρη, τρέχει και η καμπάνια “Apodixi_Please”!!!

Νέα «εκστρατεία» για την έκδοση αποδείξεων ξεκίνησε η ΑΑΔΕ, ενώ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προληπτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις νησιωτικές και γενικότερα τουριστικές περιοχές της χώρας, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και τη στήριξη των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η γενικότερη προσπάθεια της ΑΑΔΕ για την έκδοση αποδείξεων επεκτείνεται την περίοδο αυτή και στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, μέσω της καμπάνιας «Apodixi Please».

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό η ΑΑΔΕ επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει και τους τουρίστες και να τους κάνει «συμμάχους» στο έργο της για καταπολέμηση της φοροαποφυγής, προτρέποντάς τους να ζητούν απόδειξη για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιούν, ενώ ταυτόχρονα με την κίνηση αυτή τους ενημερώσει για τα δικαιώματα που έχουν ως καταναλωτές.

“Apodixi Please”: Η καμπάνια που απευθύνεται στους τουρίστες

Καμπάνια της ΑΑΔΕ «τρέχει» με στόχο την αφύπνιση των τουριστών για την απόδειξη.

ΑΑΔΕ προς τουρίστες: Ζητάτε αποδείξεις

Να ζητούν αποδείξεις κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα καλεί τους τουρίστες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή διαφημιστικών πινακίδων στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας.

Σαρωτικοί έλεγχοι σε τουριστικά θέρετρα

Σαρωτικούς προληπτικούς ελέγχους συνεχίζουν να πραγματοποιούν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, αλλά και μικτά κλιμάκια με την Οικονομική Αστυνομία, για τον εντοπισμό παραβατών της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων και προστίμων.

Στους εν λόγω μάλιστα ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας εξετάζεται και η τήρηση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας. Το τετραήμερο από 8 έως 11 Αυγούστου 2019, με βάση και τα επίσημα στοιχεία, κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν πληθώρα ελέγχων στην Κρήτη, στη Ζάκυνθο και στην Κέρκυρα.

Ελέγχθηκαν 36 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις, όπου βεβαιώθηκαν συνολικά 9 παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και 74 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ σε 3 περιπτώσεις προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Η καμπάνια «Ζητήστε Απόδειξη»

Η καμπάνια «Apodixi Please» «τρέχει» σε όλες τις διαφημιστικές θέσεις στις αίθουσες αφίξεων, ακόμη και δίπλα στους ιμάντες παραλαβής αποσκευών όλων των μεγάλων αεροδρομίων της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ρόδος κ.ά.), αλλά και σε μεγάλα site του εξωτερικού, μέσω Google. Επισημαίνεται ότι η καμπάνια περιλαμβάνει μια φωτογραφία από ελληνικό τοπίο, καθώς και μια απόδειξη ταμειακής μηχανής δίπλα σε αυτό, ενώ αναφέρονται τα εξής στα αγγλικά:

«Μια φωτογραφία είναι απόδειξη μιας ανάμνησης. Ζητήστε απόδειξη για τις πληρωμές σας. Καλωσορίσατε στην Ελλάδα! Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα δικαιώματά σας ως καταναλωτές. Όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα είναι υποχρεωμένα να δέχονται χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες. Δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε αν δεν πάρετε απόδειξη. Συνεπώς, ζητήστε να πληρώσετε με κάρτα.

Ζητήστε την απόδειξή σας.

Απλά πείτε “Apodixi_Please”».

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα banner στο internet οδηγούν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου εκεί παρέχονται και αναλυτικές οδηγίες για τους τουρίστες.

Η ΑΑΔΕ ψάχνει τους φοροφυγάδες του facebook

Αρέσει σε %d bloggers: