Πότε και πώς η αύξηση του κατώτατου μισθού

Πότε και πώς η αύξηση του κατώτατου μισθού;

Πότε και πώς η αύξηση του κατώτατου μισθού; Τροπολογία για επιτάχυνση της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού

Τροπολογία για επιτάχυνση της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού εισηγείται σήμερα (20/9) το μεσημέρι (13:00) στη Βουλή, η υπουργός Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (19/9) κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με την οποία, για την εκκίνηση της διαδικασίας εντός του 2018, τίθενται ειδικά χρονοδιαγράμματα για την έναρξη και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έτσι ώστε αυτή να ξεκινήσει εντός του τελευταίου 10ημέρου του Σεπτεμβρίου του 2018 και να βγει στον ”αέρα” εντός του τελευταίου 15ενθημέρου του Ιανουαρίου του 2019.

Για την διαδικασία, προβλέπεται η κατά στάδια διεξαγωγή διαβούλευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης και η συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημονικών, ερευνητικών και συναφών φορέων και εμπειρογνωμόνων, σε θέματα οικονομίας και, ιδίως, οικονομίας της εργασίας, κοινωνικής πολιτικής, καθώς και εργασιακών σχέσεων.

Η διαδικασία της διαβούλευσης συντονίζεται από την Επιτροπή Συντονισμού, η οποία συγκροτείται από τον πρόεδρο του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), εκπρόσωπο του υπ. Εργασίας και εκπρόσωπο του υπ. Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατώτατος αναμένεται να αυξηθεί 20 έως 25 ευρώ μηνιαίως, κάτι που σημαίνει ότι ο κατώτατος μισθός υπολογίζεται να διαμορφωθεί στις αρχές του 2019 στα 606 έως 610 ευρώ από τα 586 ευρώ που είναι σήμερα.

Τονίζεται πως, με βάση τη σχετική τροπολογία για κατάργηση του ”υποκατώτατου μισθού” για νέους έως 25 ετών, αναμένεται να επηρεάσει -ανοδικά- το νέο κατώτατο.

Σε ένα τετράμηνο η αύξηση του κατώτατου μισθού

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Σχέδιο για αυξημένο επίδομα θέρμανσης
Σχέδιο για αυξημένο επίδομα θέρμανσης
Μείωση δαπάνης για εκπαίδευση και υγεία το 2019
Μείωση δαπάνης για εκπαίδευση και υγεία το 2019;
Ποιους καίει το πόρισμα για τη φωτιά στο Μάτι
Ποιους καίει το πόρισμα για τη φωτιά στο Μάτι;
Το 45% των Ελλήνων ψωνίζει μέσω Κίνας
Το 45% των Ελλήνων ψωνίζει μέσω Κίνας
Αρέσει σε %d bloggers: