Πως στήνονται οι κομπίνες με τα POS; Τι συμβουλές δίνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας;

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις κομπίνες που στήνονται με παράνομα μηχανήματα που διοχετεύουν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δικαστική έρευνα για στελέχη 20 επιχειρήσεων που ελέγχονται για φυγάδευση 2,1 εκατ. ευρώ μέσω 889 συναλλαγών και φυγάδευση 150.000 ευρώ μέσω 148 κινήσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ζητά από τους εμπόρους να είναι προσεκτικοί και «να επιλέγουν παρόχους πληρωμών και μηχανημάτων POS από την ελληνική αγορά και να μην πιστεύουν τους καλοθελητές και τους επιτήδειους που τους δελεάζουν να απευθυνθούν σε ξένες τράπεζες για εκκαθάριση των ηλεκτρονικών συναλλαγών τους εκτός της χώρας. Οι πρακτικές αυτές παρακάμπτουν τα capital controls και άρα είναι παράνομες, φέρνοντας τις επιχειρήσεις αντιμέτωπες με εξοντωτικά πρόστιμα, πολλαπλάσια του πρόσκαιρου οφέλους που μπορεί να έχουν από την χρήση των POS αλλοδαπής προέλευσης».

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ξεκινά νέο κύκλο συναντήσεων με τους αρμόδιους υπουργούς και με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Τράπεζα της Ελλάδος, ξεκινάει με αποκλειστικό θέμα την δραστική μείωση των χρεώσεων των ελληνικών τραπεζών και την εναρμόνισή τους με τα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Advertisements

Related Posts

Τέλος η 13η σύνταξη
Τέλος η 13η σύνταξη
Υπηρεσίες με ένα κλικ για οδηγούς
Υπηρεσίες με ένα κλικ για οδηγούς
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
3 οικονομικές ερωτήσεις για δυνατούς λύτες
3 οικονομικές ερωτήσεις για δυνατούς λύτες
Αρέσει σε %d bloggers: