Πώς μπορείτε να «παγώσετε» οφειλές έως 500 ευρώ στην ΔΕΗ;

Πάγωμα της οφειλής τους για ένα χρόνο μπορούν να ζητήσουν καταναλωτές της ΔΕΗ, πως θα μπείτε στο σχετικό πρόγραμμα διακανονισμού;

Για παράδειγμα εάν χρωστάτε οφειλές 600 ευρώ στη ΔΕΗ, μπορείτε να «παγώσετε» την αποπληρωμή των 500, έως το τέλος του έτους καταβάλλοντας το ποσόν που απομένει, δηλαδή 100 ευρώ.

Κάπως έτσι, η δημόσια επιχείρηση επιδιώκει να παροτρύνει τους οφειλέτες του 500άρικου… να σπεύσουν και να υπαχθούν στο σχετικό πρόγραμμα διακανονισμού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τέτοιου είδους οφειλέτες ανέρχονται σε 1.070.352, οι οποίοι έχουν συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 174.704.240 ευρώ. Πρόκειται για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση και η εταιρία έχει βάλει σαν στόχο την είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων.

Το πρόγραμμα διακανονισμού για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των 500 ευρώ ξεκινά σε λίγες ημέρες, για την ακρίβεια η υποβολή αιτήσεων αρχίζει την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Από τη στιγμή που θα υπαχθούν στη ρύθμιση, το χρέος των 500 ευρώ «παγώνει», δηλαδή αναστέλλεται η πληρωμή του μέχρι το τέλος του 2017.

Αν ο οφειλέτης από κει και πέρα είναι συνεπής, εμπρόθεσμος στην πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών -έως την ημερομηνία λήξεως τους-, τότε θα επωφελείται και με έκπτωση 10% επί της αξίας της χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση μη έγκαιρης εξόφλησης των τρεχόντων λογαριασμών, ο οφειλέτης θα χάνει την ευνοϊκή ρύθμιση αυτόματα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου, λήγει και το πρόγραμμα «δεύτερη ευκαιρία» της ΔΕΗ. Αφορά σε εκείνο των 36 δόσεων και σε όσους δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν πέρυσι, με αποτέλεσμα η ρύθμιση να διακοπεί.

Με τη ρύθμιση αυτή παρέχεται η δυνατότητα διακανονισμού του συνόλου της οφειλής τους (δόσεις που δεν καταβλήθηκαν και τρέχοντες λογαριασμοί), κατόπιν αιτήσεώς τους έως τις 3 Μαρτίου, σε αριθμό δόσεων ίσο με τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων εκ των αρχικώς συμφωνηθέντων. Η πρώτη δόση καταβάλλεται με την υποβολή της αίτησης.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Εμβληματικοί φάροι ανοίγουν για το κοινό
Εμβληματικοί φάροι ανοίγουν για το κοινό
Οι 10 πιο όμορφοι φάροι στην Ελλάδα
Οι 10 πιο όμορφοι φάροι στην Ελλάδα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: