Νέα ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ: Κατάργηση οφειλών προς ΕΦΚΑ για χιλιάδες αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες φέρνει νέα ρύθμιση οφειλών!!!

Στις ρυθμίσεις που ανακουφίζουν χιλιάδες αγρότες αλλά και διπλοαπασχολούμενους (που εργάζονται και ως μισθωτοί και ως ελεύθεροι επαγγελματίες) από μεγάλο ύψος χρεών τους στον ΕΦΚΑ αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή «Οικονομία Στο Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός αναφερόμενος στις σχετικές διατάξεις που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή ανέφερε πως μετά τη ψήφιση του θα ακολουθήσει η έκδοση υπουργικών αποφάσεων που θα εξειδικεύουν επακριβώς τις κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών που θα απαλλαχθούν αναδρομικά από την καταβολή διπλών ασφαλιστικών εισφορών.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Πετρόπουλος επεσήμανε ότι το τι θα γίνει με την προσωπική διαφορά για τους προ της εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου συνταξιούχους (αν δηλαδή καταργηθεί ή όχι από 1/1/19) είναι θέμα το οποίο ανήκει στη δικαιοδοσία του πρωθυπουργού, αναφέροντας πάντως ότι δημιουργούνται νέες δυνατότητες από το υπερπλεόνασμα του ΕΦΚΑ που θα ανέλθει το 2018 τουλάχιστον στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα της έκδοσης των επικουρικών συντάξεων διευκρίνισε ότι το θέμα θα διευθετηθεί πλήρως εντός του 2018.

Άνοιξε πλατφόρμα για τα χρέη των αγροτών

Νέα πλατφόρμα για ρύθμιση οφειλών

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Ξεκατίνιασμα μεγαλομιντιαρχών στο twitter
Ξεκατίνιασμα μεγαλομιντιαρχών στο twitter
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Φύλλο και φτερό οι συνδρομητές του Netflix
Φύλλο και φτερό οι συνδρομητές του Netflix
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: