Γενναία αύξηση στο επίδομα θέρμανσης

Γενναία αύξηση στο επίδομα θέρμανσης

Γενναία αύξηση στο επίδομα θέρμανσης: Η έκρηξη της τιμής στο πετρέλαιο αλλά και το θεαματικό υπερπλεόνασμα φέρνουν αύξηση στο επίδομα θέρμανσης

Στο θέμα του επιδόματος θέρμανσης, την κυβέρνηση προβληματίζει το γεγονός ότι πέρυσι από το έξτρα επίδομα των 15 εκατ. ευρώ απορροφήθηκαν μόλις τα 11 εκατ. ευρώ.

Από την μια βέβαια ο σχετικά ήπιος χειμώνας πέρυσι αλλά και από την άλλη οι δυσκολίες των νοικοκυριών να γεμίσουν τις δεξαμενές πριν καλά καλά λάβουν το επίδομα, αξιολογούνται και ενδεχομένως να υπάρξει ριζικός ανασχεδιασμός για φέτος.

Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν στους “επιστήμονες” που σχεδιάζουν και διανέμουν αυτά τα επιδόματα ότι αν κάποιος πραγματικά ζορίζεται να βάλει πετρέλαιο, θέλει το επίδομα πριν να βάλει πετρέλαιο για να μπορεί στην συνέχεια να αγοράσει, όσο μπορεί να αγοράσει…

Πάντως την περασμένη εβδομάδα, σε κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου εξετάστηκε το θέμα μετά την πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης με τιμή 1,14 ευρώ το λίτρο στην Αττική και έως 1,25 ευρώ το λίτρο στη νησιωτική Ελλάδα.

Η έκρηξη της τιμής κατά 22% σε σχέση με πέρυσι οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ράλι των τιμών του αργού πετρελαίου. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 50% της λιανικής στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι φόροι!!!

Σ’ αυτό το σημείο να θυμίσουμε επίσης πως μετά από δύο διαδοχικές περικοπές, το κονδύλι για επίδομα θέρμανσης δεν υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ (από 110 εκατ. ευρώ), με τα ποσά της ενίσχυσης να έχουν μειωθεί δραστικά όπως άλλωστε και το πλήθος των δικαιούχων.

Το επίδομα, με τα σημερινά δεδομένα, χορηγείται με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και το ύψος του, το οποίο κυμαίνεται από 50 έως και 250 ευρώ, διαφοροποιείται ανάλογα με την κλιματική ζώνη στην οποία διαμένουν οι δικαιούχοι. Υπολογίζεται σε συνάρτηση με τα τετραγωνικά της κύριας κατοικίας του δικαιούχου, με βάση υπολογισμού τα 12,5 λεπτά το λίτρο.

Ορισμένες πηγές δεν αποκλείουν, μετά τις αλλαγές, το ύψος του επιδόματος να υπερδιπλασιαστεί, φτάνοντας ακόμα και τα 35 λεπτά το λίτρο, ενώ υπερδιπλασιασμός εξετάζεται και για το συνολικό κονδύλι, ξεπερνώντας ακόμα και τα 100 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάποια σχετική απόφαση πριν από τον Νοέμβριο, οπότε αναμένεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του ώστε στη συνέχεια να προωθηθούν οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για κοινωνικό μέρισμα, επίδομα θέρμανσης και αναδρομικά.

Οι σχετικές αποφάσεις καθυστερούν ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Τι προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο θέρμανσης;

Ποιοι θα μοιραστούν το φετινό κοινωνικό μέρισμα;

Σχέδιο για αυξημένο επίδομα θέρμανσης

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Αρέσει σε %d bloggers: