Έρχονται οι custom ρυθμίσεις για ασφαλιστικές εισφορές!!!

Έρχονται ατομικές ρυθμίσεις για χρέη στον ΕΦΚΑ, δόσεις ανάλογα με το προφίλ του οφειλέτη!!!

«Κομμένη και ραμμένη» στις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης που δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα είναι η νέου τύπου προσωπική ρύθμιση που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά» του Σαββάτου, τα αντικειμενικά κριτήρια, τα οποία θα εξετάζονται για να διαπιστωθεί ποιος μπορεί να υπαχθεί σε μία τέτοια ρύθμιση, θα είναι:

  • το ύψος του χρέους,
  • το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δημιουργήθηκε αυτό,
  • η οικονομική κατάσταση και
  • το εισόδημα του οφειλέτη,
  • αλλά και η προοπτική βιωσιμότητας μιας επιχείρησης.

Κάθε ρύθμιση θα είναι διαφορετική από τις άλλες και για αυτόν τον λόγο ο αριθμός των δόσεων αλλά και η ενδεχόμενη μείωση των προσαυξήσεων δεν θα είναι κοινά για όλους και θα καθορίζονται αφού συνυπολογιστεί το σύνολο των δεδομένων.

Τα στελέχη του υπουργείου θα υποβάλουν άμεσα την πρόταση αυτή στους δανειστές και αισιοδοξούν ότι θα τους πείσουν για την αναγκαιότητά της, με το επιχείρημα ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η «έκρηξη» των ληξιπρόθεσμων οφειλών που καταγράφεται στα ασφαλιστικά ταμεία και απειλεί με κατάρρευση όλο το σύστημα.

Οι παράγοντες της κοινωνικής ασφάλισης εκφράζουν φόβους για χαμηλά έσοδα κυρίως από τις εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και αυτοαπασχολουμένων.

Και προσδοκούν σε αναστροφή της κατάστασης με τη νέα υπό επεξεργασία ρύθμιση, καθώς υπάρχουν οφειλέτες που, παρά τον κίνδυνο για αναγκαστικά μέτρα, πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, αδυνατούν να καταβάλλουν ακόμη και δόσεις των 50-100 ευρώ τον μήνα με συνέπεια να έχουν χάσει τις προηγούμενες ρυθμίσεις.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Κυνήγι για τα πλασματικά τμ σε λογαριασμούς ΔΕΗ
Κυνήγι για τα πλασματικά τμ σε λογαριασμούς ΔΕΗ
2 εκατ Έλληνες με ανεβασμένη πίεση
2 εκατ Έλληνες με ανεβασμένη πίεση
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Χάρτης ισότητας των φύλων στην ΕΕ
Χάρτης ισότητας των φύλων στην ΕΕ
Αρέσει σε %d bloggers: