Δε θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τις 120 δόσεις

Δε θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τις 120 δόσεις

Δε θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τις 120 δόσεις: Δε θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τις 120 δόσεις μετά τις 30 Σεπτεμβρίου

Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, τις εκκρεμείς συντάξεις και τον επαναϋπολογισμό τους μίλησε ο Γιάννης Βρούτσης στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Ο Υπουργός Εργασίας έκρουσε τον κώδωνα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, τονίζοντας αφενός ότι πρόκειται για την τελευταία ρύθμιση και αφετέρου ότι δεν θα υπάρξει καμία παράταση για την υπαγωγή, πέραν της 30ης Σεπτεμβρίου.

«Κάναμε ό,τι ήταν αναγκαίο για τη διερεύνηση της ρύθμισης», είπε και ανακοίνωσε ότι αναφορικά με τη ρύθμιση των οφειλών προς τα Ταμεία έχει καταθέσει διάταξη «για τη μείωση του επιτοκίου από το 5 στο 3%».

Η κατώτατη δόση είναι στα 50 ευρώ και στα 30 για τους αγρότες. Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι η μη εκκαθάριση των χρεών οφείλεται σε παθογένεια του συστήματος, ανακοίνωσε όμως ότι μόλις χθες εκκαθαρίστηκαν 700.000.000 οφειλών του 2017 και 80.000.0000 του 2018.

Πρακτικά σημαίνει αυτό ότι, τα χρέη του 2017 έχουν τακτοποιηθεί και οι οφειλέτες μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση. Από την άλλη, σημείωσε πως «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια» να γίνει το ίδιο και για το 2018.

Ο Γ.Βρούτσης είπε σε κάθε τόνο πως “δε θα υπάρξει παράταση για την υπαγωγή στη ρύθμιση μετά τις 30 Σεπτεμβρίου” και έκανε γνωστό ότι μόλις 80.000 οφειλέτες έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, η οποία μέχρι τώρα «δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα».

Ποιες είναι οι βελτιώσεις που αποφασίστηκαν για την ρύθμιση των 120 δόσεων;

Πλέον μπορούν να μπουν στη ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ όσοι έχουν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία για το 2017 και το 2018. Ποιες είναι οι βελτιώσεις που αποφασίστηκαν;

120 δόσεις: Μόνο 89.000 έχουν ενταχθεί έως τώρα στην ρύθμιση

89.000 άτομα έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση για τις 120 δόσεις, ενώ ο Γιάννης Βρούτσης, δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει παράταση

Τι αλλάζει στις 120 δόσεις οφειλών προς την εφορία;

Τι ισχύει μετά τις βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις οφειλών προς την εφορία εξηγεί ο φοροτεχνικός Ηλίας Χατζηγεωργίου. Ειδικότερα, μειώνεται η ελάχιστη δόση σε 20 ευρώ, καθώς και το ετήσιο επιτόκιο σε 3% για όσους έχουν οφειλές άνω των 10.000 ευρώ. Όσοι έχουν ήδη ενταχθεί στις 120 δόσεις, θα μπορούν να κάνουν αναπροσαρμογή των δόσεων υποβάλλοντας νέα αίτηση ρύθμισης, ενώ όλες οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 30/9.

120 δόσεις και “ξεμπλοκάρισμα” δεσμευμένου λογαριασμού

Για θέματα που θα μας απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες, όπως η ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων έως 120 δόσεις αλλά και μεγαλύτερη έκπτωση για τις επιχειρήσεις που θα ρυθμίσουν τις δόσεις τους σε λιγότερες, μας ενημερώνει η δικηγόρος Μαρία-Αρετή Ζιαζιά.

Ποιοί κερδίζουν στις 120 δόσεις;

Η κυβέρνηση βελτιώνει το πλαίσιο για να ανακουφίσει τους οφειλέτες όμως ταυτόχρονα προειδοποιεί πως αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία να τακτοποιήσουν τα χρέη τους στο δημόσιο.

Τι αλλάζει στην αποδοχή κληρονομιάς;

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
Ο Μητσοτάκης βολεύει και τα γαλάζια παππούδια
Ο Μητσοτάκης βολεύει και τα γαλάζια παππούδια
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τα αναψυκτικά διαίτης παχαίνουν
Τα αναψυκτικά διαίτης παχαίνουν!!!
Αρέσει σε %d bloggers: