60% του εισοδήματος σε φόρους και εισφορές!!!

Πάνω από 60% του εισοδήματός τους θα πληρώσουν το 2017 οι Έλληνες σε φόρους και εισφορές

Με φόρους και εισφορές που υπερβαίνουν το 60% του εισοδήματός τους θα επιβαρυνθούν το 2017 οι Έλληνες γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, επιβάρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και αποτροπή επενδύσεων.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος. Ο κ. Μίχαλος έκανε λόγο για εξοντωτική φορολογία που δρα ανασταλτικά στην πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Όπως είπε αντί να δοθεί έμφαση στην περιστολή των δαπανών, με τολμηρές αποκρατικοποιήσεις και με εξορθολογισμό της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, διαδοχικές κυβερνήσεις – με την ανοχή και των δανειστών – επέλεξαν το δρόμο της φορολογικής εξόντωσης του ιδιωτικού τομέα.

Σχετικά την αξιολόγηση είπε ότι η παράταση της εκκρεμότητας προκαλεί αίσθημα ανασφάλειας στην πραγματική οικονομία.

Αποτρέπει επενδύσεις και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, παγώνει την εμπιστοσύνη των καταθετών και κατ’ επέκταση την επιστροφή καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα.

Επιπλέον, όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η χώρα στερείται τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εξέλιξη η οποία θα έδινε μια σημαντική ανάσα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας και η αδυναμία του τραπεζικού συστήματος να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε κεφάλαια. Η δυσκολία αυτή σχετίζεται σαφώς με το θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Αρέσει σε %d bloggers: