Η τεχνολογική πρωτοπορία της Google εξελίσσεται σε πολλά επίπεδα και πεδία δράσης, ποια τα πιο φιλόδοξα projects της;

Σίγουρα το πιο σημαντικό σχέδιο της Google είναι να φέρει το internet σε κάθε γωνιά του κόσμου, ωστόσο, το πεδίο δράσης του τεχνολογικού κολοσσού δεν σταματάει μόνο στο διαδίκτυο.

Η Google επεκτείνεται και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας και της ίδιας της ζωής μας… έξυπνοι φακοί επαφής, διαγνωστικό χάπι, έξυπνο σπίτι, ανεμογεννήτριες, εναλλακτικές πηγές ενέργειας και πολλά ακόμα αποτελούν το φιλόδοξο συνολικό πλάνο της…

Ας τα δούμε όμως με την βοήθεια του TIME

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Έχουν ήδη διανύσει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, έχουν πάρει άδειες κυκλοφορίας από τοπικές κυβερνητικές αρχές και το επόμενο βήμα είναι να δοκιμαστούν οχήματα χωρίς καν τιμόνι και πεντάλ. Ο μελλοντικός σοφέρ μας θα «τρέχει» με Android.

ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΓΙΑ INTERNET Το Project Loon είναι ένα δίκτυο από αερόστατα που σχεδιάζεται να πετούν σε ύψος 35 χλμ (πολύ πάνω από εκεί όπου πετούν τα αεροσκάφη) από τα οποία κρέμεται εξοπλισμός ασύρματης πρόσβασης που δίνει «σήμα» σε τεράστιες περιοχές. Έτσι, όχι μόνο μπορεί να καλύψει εκτάσεις χωρίς υποδομή (τα 2/3 της ανθρωπότητας δεν έχουν πρόσβαση στο Internet), αλλά και να δώσει άμεσα πρόσβαση σε τόπους μετά από μεγάλες καταστροφές.

ΕΞΥΠΝΟΙ ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ Μεταξύ άλλων, θα μπορούν να ανιχνεύουν τα επίπεδα σακχάρου στον οργανισμό των διαβητικών χωρίς να χρειάζεται τρύπημα και λήψη αίματος.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Το Google Earth είναι η ρεαλιστικότερη απεικόνιση της Γης που έχει γίνει ποτέ. Λεπτομερείς χάρτες, τρισδιάστατες πόλεις, layers με πληροφορίες για καιρό, γεωλογικά φαινόμενα, συγκοινωνίες, ακόμα και ο βυθός των ωκεανών περιγράφεται λεπτομερώς.

ΤΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΚΙΝΗΤΟ Το Project Ara φιλοδοξεί να κατασκευάσει ένα κινητό με προσθαφαιρούμενα εξαρτήματα έτσι ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται να το αλλάζει κάθε τόσο· απλώς θα αναβαθμίζει π.χ. πότε τη μνήμη, πότε την κάμερα κ.ο.κ.

ΤΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΧΑΠΙ Δεν θα είναι απλά ένας αισθητήρας που τον καταπίνει ο ασθενής, αλλά ένα χάπι που θα περιέχει νανοσωματίδια τα οποία θα αλληλεπιδρούν με κύτταρα και ουσίες στο σώμα καθιστώντας δυνατή τη διάγνωση σοβαρών ασθενειών σε πρώιμο στάδιο.

ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ Το project ξεκίνησε από την εταιρεία Makani την οποία η Google εξαγόρασε το 2013. Drones συνδεδεμένα μέσω καλωδίου με το έδαφος πετούν σε ύψος όπου οι άνεμοι είναι δυνατότεροι, παράγοντας ηλεκτρισμό σε προσιτό κόστος, χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση.

GOOGLE+ Πολλοί το θεωρούν ως ένα από τα πιο φιλόδοξα αποτυχημένα σχέδια της Google, αλλά με 500 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί έτσι. Στον αέρα από το 2011, είναι το αντί-Facebook που αναζητούσε η εταιρεία και το βρήκε.

ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Από το 2004 ξεκίνησε η προσπάθεια ψηφιοποίησης, σε συνεργασία με τις βιβλιοθήκες, όλων των βιβλίων που έχουν τυπωθεί ποτέ, ακόμα και τα παλαιότερα και τα πιο σπάνια. Στόχος είναι η αναζήτηση στο περιεχόμενό τους να γίνει τόσο εύκολη όσο και η αναζήτηση στο Internet.

Related Posts

Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία μέχρι το τέλος του αιώνα
Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία μέχρι το τέλος του αιώνα;
Τι να προσέχετε αν έχετε smart TV
Τι να προσέχετε αν έχετε smart TV;
Και αν το internet σταματήσει για μια μέρα
Και αν το internet σταματήσει για μια μέρα;
Το τέλος του κόσμου σε βίντεο
Το τέλος του κόσμου σε βίντεο
Αρέσει σε %d bloggers: