Συνεχίζουν την άνοδο οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτου

Συνεχίζουν την άνοδο οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτου σύμφωνα με στοιχεία του ACEA…

Ο περασμένος Οκτώβριος ήταν ο 26ος μήνας στην σειρά που βρήκε τις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτου σε θετικά πρόσημα, αν και το ποσοστό αύξησης ήταν πιο… χαλαρό.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά συνέχισαν την ανοδική τους πορεία και τον Οκτώβριο αν και με “πιο αργούς ρυθμούς” όπως σημειώνει ο ΑCEA (Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου).

Τον Οκτώβριο οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρώπη ενισχύθηκαν κατά 2,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, αθροίζοντας συνολικά σε 1.104.868 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των παραδοσιακά μεγάλων αγορών της Ευρώπης για το συγκεκριμένο διάστημα, η ιταλική αγορά εμφανίζει αύξηση 8,6%, η ισπανική 5,2%, η γαλλική 1,1% και η γερμανική 1%, με μόνη εξαίρεση τη βρετανική αγορά η οποία τον Οκτώβριο συρρικνώθηκε κατά 1,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Συνολικά για το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου το πρόσημο είναι θετικό, με τις συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων το διάστημα αυτό να ξεπερνούν τα 11,5 εκατομμύρια μονάδες (11.523.903) μέγεθος αυξημένο κατά 8,2% σε σχέση με την αντίστοιχη επίδοση της περσινής χρονιάς.

Από τις δυνατές αγορές αυτοκινήτου, σύμφωνα πάντα με τα σχετικά στοιχεία του ACEA, προκύπτει ότι η ισπανική αγορά βρίσκεται στο +20,5%, η ιταλική στο +14,7%, η βρετανική στο +6,4%, η γαλλική στο +5,7% και η γερμανική στο +5,1%.

Related Posts

Τι κάνουμε αν οδηγούμε και γίνει σεισμός
Τι κάνουμε αν οδηγούμε και γίνει σεισμός;
Βασανιστήριο το πρωινό ξύπνημα
Βασανιστήριο το πρωινό ξύπνημα
Τι ώρα πρέπει κανονικά να ξεκινάει η εργασία
Τι ώρα πρέπει κανονικά να ξεκινάει η εργασία;
Οδηγός της ΑΑΔΕ για τα Airbnb
Οδηγός της ΑΑΔΕ για τα Airbnb
Αρέσει σε %d bloggers: