8 στους 10 Έλληνες είναι απαισιόδοξοι για τα οικονομικά

Έρευνα της ΕΒΕΑ λέει ότι 8 στους 10 Έλληνες είναι απαισιόδοξοι για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας…

Το 80% των πολιτών θεωρούν πως ενδεχόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα αποτελέσει αντικίνητρο για προσλήψεις και ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε απολύσεις. Αυτό προκύπτει από την πρώτη έρευνα για το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ του 2016, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25-29 Ιανουαρίου σε δείγμα 1000 ατόμων από την εταιρεία ALCO.

Επίσης, το 62% θεωρεί πως η κυβερνητική πολιτική ακολουθεί λανθασμένη πορεία με αρνητικές επιπτώσεις για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας έναντι 17% που συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης.

Τέλος, το 80% των πολιτών δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία των δημοσίων οικονομικών και το 79% για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφέρει ότι, “δυστυχώς, ο δείκτης αισιοδοξίας για την οικονομία έχει επιστρέψει στα αρνητικά επίπεδα των περασμένων ετών, όταν η οικονομική κρίση βρισκόταν σε όξυνση” και προσθέτει: “Το γεγονός αυτό δικαιολογεί και την αρνητική αξιολόγηση της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων όσο και για την κατάρτιση ενός νέου ασφαλιστικού”.

Ειδικά για την επιχειρηματικότητα… θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι αδιανόητο ένας μικρός ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ να πρέπει να πληρώσει τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές με κάποιον μεγαλύτερο επαγγελματία με πολλαπλάσια ετήσια εισοδήματα.

Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι με το νέο ασφαλιστικό θα υπάρχουν μεγάλες ελαφρύνσεις για τους επιχειρηματίες με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι άλλωστε και αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας…

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Tips για να νικήσετε την κούραση
Tips για να νικήσετε την κούραση
Εργατικό ατύχημα το έμφραγμα
Εργατικό ατύχημα το έμφραγμα!!!
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Κλείνουν πανεπιστημιακές σχολές που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ
Κλείνουν πανεπιστημιακές σχολές που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ
Αρέσει σε %d bloggers: