Τα 10 περισσότερο και λιγότερο στρεσογόνα επαγγέλματα

Δείτε τα 10 περισσότερο- και λιγότερο- στρεσογόνα επαγγέλματα με βάση δημοσκόπηση της ιστοσελίδας CareerCast

Υπάρχουν κάποιες δουλειές που για να… επιβιώσει κανείς πρέπει να εξαντλήσει την υπομονή του, αφού χαρακτηρίζονται από πολύ στρες, αλλά υπάρχουν και κάποια επαγγέλματα που προκαλούν λιγότερο άγχος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας CareerCast, η εργασία εξακολουθεί να είναι η βασική πηγή του στρες στη ζωή του 70% των εργαζομένων.

Δυστυχώς η πλειοψηφία των εργαζομένων εργάζονται υπό συνθήκες άγχους, καθώς ζουν με τον φόβο ενδεχόμενης απόλυσής τους.

Κατά συνέπεια, η καθημερινότητα και η ρουτίνα της δουλειάς δημιουργεί άγχος, το οποίο στη συνέχεια συσσωρεύεται και εξελίσσεται σε στρες και αν συνεχίσει να υφίσταται για πολλά χρόνια, τότε μιλάμε για χρόνιο στρες και χρόνια κόπωση.

Επίσης, πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που πιστεύουν ότι οι εργοδότες τους αδιαφορούν να τους βοηθήσουν, προκειμένου να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική τους και τη προσωπική τους ζωή.

Η λίστα με τα πιο στρεσογόνα επαγγέλματα έχει ως εξής:

ζΜόνιμος αξιωματικός στρατού 2. Στρατιωτικός 3. Πυροσβέστης 4. Πιλότος 5. Συντονιστής event 6. Δημοσιογράφος 7. Ειδικός επί των δημοσίων σχέσεων 8. Εταιρικό στέλεχος 9. Αστυνομικός 10. Ταξιτζής

Και επειδή κάθε κανένας έχει και τις εξαιρέσεις του θα σας παρουσιάσουμε και μία λίστα με τα λιγότερο στρεσογόνα επαγγέλματα:

1. Ωτορινολαρυγγολόγος 2. Κομμωτής 3. Κοσμηματοπώλης 4. Καθηγητής Πανεπιστημίου 5. Μοδίστρα 6. Διαιτολόγος 7. Υπεύθυνος καταχώρισης ιατρικών φακέλων 8. Βιβλιοθηκάριος 9. Τεχνικός πολυμέσων 10. Υπεύθυνος χειρισμού μηχανημάτων

Advertisements

Related Posts

Η Deloitte προβλέπει τις νέες τάσεις
Η Deloitte προβλέπει τις νέες τάσεις
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η κλιματική αστάθεια λιώνει τους πάγους
Η κλιματική αστάθεια λιώνει τους πάγους
Θεαματική κατάρρευση παγετώνων της Ανταρκτικής
Θεαματική κατάρρευση παγετώνων της Ανταρκτικής
Αρέσει σε %d bloggers: