Το τέλος του κόσμου σε βίντεο: Δείτε μια τρομακτική απεικόνιση που δείχνει τι θα συμβεί όταν πεθάνει… το άστρο μας!!!
Φονική έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: Συγκλονιστικές εικόνες από την έκρηξη του ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία και ένα μεγάλο ερώτημα...
Δείτε τα πρωτοσέλιδα όλων των ελληνικών εφημερίδων, των τοπικών εφημερίδων της Κρήτης αλλά και την πρόγνωση του καιρού καθημερινά!!!
Σεξ χωρίς προφυλακτικό οι έφηβοι στην Ελλάδα: Από τα 15 και χωρίς προφυλακτικό κάνουν σεξ οι έφηβοι στην Ελλάδα
Δες ποιες ασφαλιστικές εταιρίες λειτουργούν στην Ελλάδα στην ασφάλιση αυτοκινήτων και αποφάσισε που να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου
Τι θα γίνει με τις εκπομπές CO2 των οχημάτων στην ΕΕ; Ποιοι οι νέοι κανόνες στην Ε.Ε. για τις εκπομπές
Κάμερες πιάνουν όσους οδηγούν με κινητό: Κάμερες ανιχνεύουν πλέον τους οδηγούς που κάνουν χρήση κινητού κατά την οδήγηση!!!
Η αφηρημάδα στην οδήγηση από κινητά και sms: Μήπως την ώρα που οδηγείτε στέλνετε μηνύματα ή μιλάτε στο κινητό σας;
Ο Χάμιλτον κατέκτησε τον τίτλο στη F1: Αυλαία στην Formula 1 με πρωτιά για τον Χάμιλτον των ρεκόρ
Ford vs Ferrari με τους Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ: Ο Κάρολ Σέλμπι και ο Κέν Μάιλς έγραψαν ιστορία όταν
Ντοκιμαντέρ για την ζωή του Michael Schumacher: Ντοκιμαντέρ ρίχνει φως σε κάθε πτυχή της ζωής του Michael Schumacher
Σφοδρή σύγκρουση σε πίστα αγώνων ταχύτητας: Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα στις ΗΠΑ με τον Τακούμα Σάτο
Τρελά πρόστιμα για τα αδήλωτα Airbnb's: Πρόστιμα από 5 έως 100 χιλιάδες ευρώ για βραχυχρόνιες μισθώσεις που δεν δηλώνονται στην
Δικαστικό μπλόκο στα Airbnb's: Δικαστική απόφαση στο Ναύπλιο δημιουργεί πρόβλημα για την Airbnb στην Ελλάδα
Πότε μπαίνει το επίδομα θέρμανσης; Μέχρι τις 20/12 οι αιτήσεις από τους δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Πότε πληρώνονται;
Μια άσχημη αλήθεια για το online dating:Η Kaspersky Lab αποκαλύπτει την άσχημη αλήθεια για το online dating…
5 τρόποι να αναγνωρίζετε fake προφίλ στο facebook: Δείτε πως να αναγνωρίσετε ένα ψεύτικο προφιλ στο facebook και πωνς το
Και η Cosmote στο παιχνίδι του streaming: Έρχεται τον Δεκέμβριο η πρώτη streaming πλατφόρμα της Cosmote TV, τι θα προσφέρει
Παρακολουθείστε βίντεο από επιλεγμένα κανάλια στο youtube
Αρχική » Business » Οι δέκα πιο έξυπνες χώρες του κόσμου
Μελέτη του ΟΟΣΑ δείχνει τις 10 πιο… έξυπνες χώρες του κόσμου, σε τι θέση βρίσκεται η Ελλάδα;
Ο ΟΟΣΑ κατέγραψε τις χώρες στις οποίες οι πτυχιούχοι διακρίνονται σε τομείς όπως η τεχνολογία, η μηχανολογία και τα μαθηματικά.
Αν θέλουμε να λύσουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας – από την κλιματική αλλαγή και την επισιτιστική ασφάλεια, μέχρι τη μη διάδοση των πυρηνικών – θα χρειαστούμε περισσότερους επιστήμονες.
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κατέγραψε τα πτυχία που αποκτούν οι νέοι σε 40 από τις πιο προηγμένες χώρες του κόσμου και δημοσίευσε την έκθεση «Επιστήμης, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας 2015», η οποία περιλαμβάνει στοιχεία μέχρι το 2012.
Η κατάταξη γίνεται με κριτήριο το ποσοστό των πτυχίων στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανολογία και τα μαθηματικά (οι κλάδοι αυτοί είναι γνωστοί με το ακρώνυμο STEM), που απονέμονται κατά κεφαλήν, έτσι ώστε να είναι δίκαιη μια σύγκριση μεταξύ χωρών με διαφορετικούς πληθυσμούς.
Ας δούμε λοιπόν στην συνέχεια τις 10 από τις πιο έξυπνες χώρες του κόσμου σε σχέση με τα πτυχία STEM, ενώ να τονίσουμε ότι αποτελεί έκπληξη η θέση που βρίσκεται η Ελλάδα…
1. ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ Η Νότια Κορέα είχε τη μεγαλύτερη πτώση από το 39% το 2002 στο 32%. Παρ’ όλα αυτά, η χώρα διατήρησε τη θέση της στην κορυφή της λίστας του ΟΟΣΑ.
2. ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η Γερμανία (31%) έχει την τρίτη υψηλότερη ετήσια αποφοίτηση πτυχιούχων STEM, με περίπου 10.000 άτομα να αποκτούν τον τίτλο. Αυτό την κατατάσσει ακριβώς πίσω από τις ΗΠΑ και την Κίνα παρά τον μεγαλύτερο πληθυσμό των χωρών αυτών.
3. ΣΟΥΗΔΙΑ Η Σουηδία (28%) βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη Νορβηγία όσον αφορά στη χρήση υπολογιστή στον χώρο εργασίας. Πάνω από τα 3/4 των εργαζομένων χρησιμοποιούν υπολογιστές στη δουλειά τους.
4. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Η Φινλανδία (28%) δημοσιεύει περισσότερες έρευνες σχετικά με τα φάρμακα από ότι σε οποιονδήποτε άλλο τομέα.
5. ΓΑΛΛΙΑ Στη Γαλλία (27%), οι περισσότεροι ερευνητές απασχολούνται από τον κλάδο της βιομηχανίας και όχι από την κυβέρνηση ή τα πανεπιστήμια.
6. ΕΛΛΑΔΑ Η Ελλάδα επένδυσε μόνο το 0,08% του ΑΕΠ της στην έρευνα το 2013, το οποίο είναι ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά που σημειώθηκαν ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες – κάτι που εξηγεί γιατί το ποσοστό των πτυχίων STEM μειώθηκε από 28% το 2002 σε 26% το 2012.
7. ΕΣΘΟΝΙΑ Η Εσθονία (26%) έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά γυναικών που αποφοιτούν με πτυχίο STEM, ένα ποσοστό που έφτασε το 41% το 2012.
8. ΜΕΞΙΚΟ Το Μεξικό ανέβηκε από το 24% το 2002 στο 25% το 2012, παρά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για επιχειρηματικές επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη που καθιέρωσε η κυβέρνηση.
9. ΑΥΣΤΡΙΑ Η Αυστρία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό διδακτορικών σε εργαζομένους (25%), με τις γυναίκες να κατέχουν το 6,7 και οι άνδρες το 9,1 των διδακτορικών ανά 1.000 άτομα.
10. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Το 25% των μαθητών στη Πορτογαλία αποφοιτούν με ένα πτυχίο STEM. Η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό κατόχων διδακτορικού, ποσοστό που φτάνει περίπου το 72%, που εργάζονται στον τομέα της εκπαίδευσης συγκριτικά με τις 40 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα.