Η νανοτεχνολογία βάζει τέλος στα πλυντήρια!!!

Κι όμως τα νέα ρούχα θα καθαρίζονται… μόνα τους!!!

Το πλύσιμο ρούχων αποτελεί μια από τις βασικές συνήθειες της καθημερινότητας μας. Οι επιστήμονες όμως, βρήκαν έναν τρόπο ώστε να… καταργήσουν τα πλυντήρια, είδηση που δεν ξέρουμε κατά πόσο θα… ενθουσιάσει τους κατασκευαστές πλυντηρίων αλλά και όλες εκείνες τις εταιρίες που παρασκευάζουν απορρυπαντικά για ρούχα!!!

no more washing machines

Έρχεται το τέλος των… πλυντηρίων; Τέλος και στο σιδέρωμα;

Πάντως αν τελικά η έρευνα των νανο-επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του RMIT, στην Μελβούρνη της Αυστραλίας αποδώσει καρπούς, τότε, σε κάποια χρόνια, ίσως να μην χρειαστεί να ξαναβάλουμε τα ρούχα μας σε πλυντήριο.

self-cleaning-clothes

Αν η έρευνα των επιστημόνων από την Αυστραλία αποδώσει… τότε ίσως να μην χρειαστεί να βάλουμε τα νέα ρούχα μας ξανά στο πλυντήριο!!!

Πως μπορεί ακριβώς να γίνει αυτό;
Μα είναι απλό… αντί να αγοράζουμε πλυντήρια, απορρυπαντικά για ρούχα, να βάζουμε τα ρούχα στο πλυντήριο, να τα βγάζουμε, να τα απλώνουμε, να τα μαζεύουμε, να τα σιδερώνουμε, κλπ… απλά θα χρειάζεται να αγοράζουμε τα ρούχα… νέας τεχνολογίας και συγκεκριμένα ρούχα νανοτεχνολογίας που θα καθαρίζονται μόνα τους!!!

Οι Αυστραλοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια εύκολη και αποτελεσματική μέθοδο, κατά την οποία τα ρούχα θα ενσωματώνουν μια νανοδομή, η οποία όταν θα εκτίθεται στο φως θα αποσυνθέτει τις οργανικές ουσίες πάνω από το ύφασμα.

Βάσει του τρόπου λειτουργίας της νανοδομής, οι βρομιές πάνω στα ρούχα ουσιαστικά χρησιμοποιούνται ως ενεργειακή πηγή, η οποία απορροφάται. Κάπως έτσι, οι λεκέδες μπορούν και αποσυντίθενται, χωρίς καν να τους αγγίξουμε.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ήλιος. Και από αυτό έχουμε αρκετό στην χώρα μας ευτυχώς ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες!!!

Οι σκέψεις για ρούχα τα οποία θα έχουν την ικανότητα να αυτο-καθαρίζονται πάντως δεν είναι καινούργια. Αυτό που κατάφεραν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου RMIT ήταν να βρουν μια αποτελεσματική μέθοδο.

cloths-that-cleans-itself-with-sunlight

Τα ρούχα του… μέλλοντος θα καθαρίζονται μόνα τους. Το μόνο που θα απαιτείται είναι 30 λεπτά ήλιος και αυτό ήτανε!!!

Μέσα σε 30 λεπτά έκθεσης στον ήλιο, οι λεκέδες των ρούχων εξαφανίζονται. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες έχουν κάνει μόλις το πρώτο βήμα, έχοντας αρκετά ακόμα μπροστά τους, μέχρι ένα τέτοιο ρούχο να βγει στην αγορά.

self-cleaning-cashmere“Το επόμενο βήμα μας θα είναι να δοκιμάσουμε νανο-υφάσματα μας με οργανικές ενώσεις που θα μπορούσαν να είναι πιο σχετικές με τους καταναλωτές, για να δούμε πόσο γρήγορα μπορούν να χειριστούν κοινούς λεκέδες όπως σάλτσα ντομάτας ή κρασί” δήλωσε ο κ. Ramanathan, επικεφαλής της προσπάθειας.

“Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, πριν πετάξουμε στα σκουπίδια τα πλυντήρια μας, ωστόσο η προσπάθεια μας αποτελεί ένα πολύ μεγάλο βήμα για την δημιουργία των νέων, επαναστατικών ρούχων” τόνισε.

Ξέρατε όμως ότι… δεν πρέπει να πλένουμε τα jean μας;
Ο διευθύνων σύμβουλος της Levi’s εξηγεί γιατί δεν πρέπει να πλένουμε τα jean μας!!!

Advertisements

Related Posts

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τηλεεργασίας
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τηλεεργασίας;
Πότε θα καταρρεύσει το internet;
Πότε θα καταρρεύσει το ίντερνετ;
Και αν το internet σταματήσει για μια μέρα
Και αν το internet σταματήσει για μια μέρα;
Το internet μας απομακρύνει από θρησκείες
Το internet μας απομακρύνει από θρησκείες
Αρέσει σε %d bloggers: