Ο πόλεμος των κόσμων: Επτά και μισή το απόγευμα σταματημένος στο φανάρι στο Γιόφυρο περιμένω να ανάψει το πράσινο…

Τα παράθυρα κατεβασμένα στο φουλ για να μπαίνει η δροσερή φθινοπωρινή αύρα, ξαφνικά νιώθω δονήσεις να μου ταρακουνούν το στομάχι, βλέπω φωτάκια να αναβοσβήνουν. Ρυθμικές δονήσεις και φωτάκια για την ακρίβεια που μου θύμισαν εκείνη την ταινία-remake του Spielbergο πόλεμος των κόσμων, όπου εξωγήινες κατασκευές κυνηγούσαν τους κακόμοιρους τους γήινους για να τους σκοτώσουν…

Τρομοκρατήθηκα. Ασυναίσθητα γυρνάω το κεφάλι μου προς την κατεύθυνση που ερχόταν ο θόρυβος.

Όχι δεν ήταν εξωγήινη η κατασκευή που είχα δίπλα μου ήταν γερμανική, γερμανική πειραγμένη μέχρι το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό, φαρδιά λάστιχα, led lights, επιπλέον στροφόμετρα, αεροτομές, φιμέ πινακίδες από αυτές που όλοι έχετε δει στο δρόμο, που κάποιοι από εσάς τις οδηγείτε κιόλας.

Βλέποντάς με ο οδηγός, με μαλλί στην τρίχα κολλητό μπλουζάκι και γενικά όλο το ίματζ που ταιριάζει με το απαράμιλλης ομορφιάς αυτοκίνητο, ανεβάζει στροφές και με κοιτάει με νόημα. Ο δρόμος μπροστά μας ανοιχτός.

Το γαλάζιο nissan micra μου αυξάνει στροφές, το πόδι μου είναι έτοιμο να πατήσει το γκάζι στο τέρμα, τα μάτια μου είναι καρφωμένα στο φανάρι που συνεχίζει να είναι κόκκινο. Η αδρεναλίνη μου αρχίζει να ανεβαίνει στα ύψη.

Ο υπέρτατος αγώνας είναι έτοιμος να ξεκινήσει, σφίγγω τα χέρια κι άλλο στο τιμόνι, ξανακοιτάζω δεξιά όπου το γερμανικό θηρίο βρυχάται για να με τρομάξει, στο καπό του βλέπω να σχηματίζεται το ηλίθιο πρόσωπο της Μέρκελ, τσιτώνομαι ακόμα πιο πολύ.

Ζυγίζω τις μεταβλητές στο μυαλό μου. Μου έρχονται εικόνεςεκκινήσεις, προσπεράσματα, συγκρούσεις από τη Φόρμουλα 1.

Η εκπληκτική εκείνη προσπέραση του Hakkinen στο Schumacher στο Spa (2000), είμαι έτοιμος για μάχη.

M. Hakkinen vs M. Schumacher – Spa 2000

Κάνω νόημα στον οδηγό του να μειώσει την ένταση της μουσικής, ας το κάνουμε ακόμα πιο ενδιαφέρον σκέφτομαι, εκείνος την κλείνει. Του λέω:

– Φιλαράκο αυτή τη φορά παίζουμε με τους δικούς μου όρους, η κόντρα είναι ποιος θα κάνει περισσότερα χιλιόμετρα με φουλ ρεζερβουάρ, είσαι μέσα;

Με κοιτάει με απορία, το φανάρι ανάβει πράσινο και φεύγει χωρίς να μαρσάρει, χωρίς καπνούς χωρίς στριγκλίσματα και χωρίς μυρωδιά καμένου λάστιχου.

Αυτή η γωνιά είναι για εμάς, εμάς που θέλουμε ένα αυτοκίνητο ασφαλέςαξιοπρεπέςοικολογικό και οικονομικό για εμάς που βρίσκουμε ανούσιες τις κόντρες κάθε τύπου εκτός πιστών και που έχουμε ή προσπαθούμε να έχουμε σωστή οδηγική συμπεριφορά.

Στο www.cretadrive.gr ακούγονται πολλές απόψεις και υπάρχουν κόντρες. Κόντρες όμως που σε πάνε παραπέρα και δεν προκαλούν τραυματισμούς και απώλειες ζωών.

Ακριβή βενζίνη; Φθηνή οδήγηση και χαλαρά

10 ταινίες απόλυτης καταστροφής

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: