Από την Formula 1 το νέο hypercar της Mercedes- AMG!!!

Στην φημισμένη έκθεση τεχνολογίας CES στο Las Vegas έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser εικόνα από το νέο hypercar της η Mercedes- AMG!!!

H νέα μόδα στα hyper cars ονομάζεται μεταφορά τεχνολογίας από τη Φόρμουλα 1 και έτσι μετά την Aston Martin που την ξεκίνησε με την αναμενόμενη AM-RB 001 και σε συνεργασία με τη Red Bull αναμένεται να ακολουθήσει και η Mercedes.

Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση ηλεκτρονικών CES έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser εικόνα η γερμανική φίρμα, η οποία απεικονίζει ένα ιδιαίτερα αεροδυναμικό και εντυπωσιακό πίσω μέρος, με στοιχεία από τα αγωνιστικά του Le Mans αλλά και με θυρίδες εξαερισμού για τον κινητήρα.


Το σύστημα πρόωσης δεν θα είναι άλλο από το υβριδικό των μονοθεσίων της Φόρμουλα 1 της φίρμας. Οπότε θα υπάρχει ένας V6 turbo 1.600 κυβικών, ο οποίος λόγω της πολύ μικρής διαδρομής των εμβόλων του θα είναι ιδιαίτερα «πολύστροφος» -στην πράξη όριο περιστροφής του θα είναι οι 10.000 στροφές ανά λεπτό (σ.α.λ.)- και θα συνδυάζεται τόσο με ηλεκτροκινητήρα όσο και με σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Η απόδοσή του θα κυμαίνεται γύρω στους 1.000 ίππους, η παραγωγή θα ξεκινήσει του χρόνου και θα κυμαίνεται μεταξύ 250 και 300 μονάδων, οι οποίες σύμφωνα με τις φήμες και παρά την τιμή αγοράς των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ έχουν ήδη πουληθεί

Related Posts

Τι είπε ο Τσίπρας για το brain drain;
Έρχεται ζεστό φρέσκο χρήμα σε χιλιάδες αγρότες!!!
Η θεραπεία που ακολουθήθηκε ήταν χειρότερη από την ασθένεια
Ο πιο εντυπωσιακός αυτοκινητόδρομος στον κόσμο