Το τέταρτο μέλος της οικογένειας των Megane…

Renault-Megane_Coupe-CabrioletΤο Megane CC, θα αποτελεί το τέταρτο μέλος της οικογένειας των Megane, με το 5θύρο Hatch, το 3θύρο Coupe και το οικογενειακό Estate, να είναι τα υπόλοιπα τρία μέλη. Η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται να γίνει στην έκθεση της Γενεύης, τον φετινό Μάρτιο, ενώ οι πωλήσεις του στην χώρα μας θα αρχίσουν μάλλον λίγο πριν να τελειώσει το φετινό καλοκαίρι.

Renault-Megane_Coupe-CabrioletΤο κύριο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του νέου ανοικτού μοντέλου της γαλλικής φίρμας, θα είναι η μεγάλη γυάλινη οροφή του, με επιφάνεια που θα φθάνει τα 0,47τ.μ. Θα αποτελείται από δυο τμήματα, που αναδιπλώνονται και αποθηκεύονται στον χώρο των αποσκευών, ο οποίος θα μειώνεται από τα 417λίτρα στα 211 λίτρα. Η διαδικασία αναδίπλωσης της οροφής θα γίνεται πλήρως αυτόματα χάρις στην βοήθεια ειδικού ήλεκτρο-υδραυλικού μηχανισμού, ενώ ο χρόνος που απαιτείται, για να ολοκληρωθεί η αποθήκευση, θα φθάνει τα 21 δευτερόλεπτα.

Renault-Megane_Coupe-CabrioletΌπως διακρίνουμε και από τις πρώτες φωτογραφίες, που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Renault, το εμπρός μέρος του ανοικτού Megane δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες εκδόσεις του δημοφιλές μικρομεσαίου. Στο πίσω μέρος, όμως βλέπουμε σίγουρα κάτι διαφορετικό από τους Γάλλους κατασκευαστές, με την σκούρα κόκκινη απόχρωση στα φωτιστικά σώματα και την χρήση τεχνολογίας Led στα φώτα Stop, να αποτελούν τις πιο εμφανείς διαφορές. Renault-Megane_Coupe-CabrioletΣτο εσωτερικό του, ταμπλό και κονσόλα οργάνων θυμίζει τις υπόλοιπες εκδόσεις του γαλλικού μοντέλου, ενώ τα καθίσματα προσφέρουν σαφώς βελτιωμένη πλευρική στήριξη. Επίσης, ανάμεσα στα πίσω προσκέφαλα υπάρχει ένα μικρό τζάμι που περιορίζει τους στροβιλισμούς του αέρα στην καμπίνα των επιβατών, κατά τις «ανοικτές» βόλτες…

Σε σχέση με το Megane CC, δεύτερης γενιάς, δίνεται από τους Γάλλους περισσότερο έμφαση στην άνεση και στην πολυτέλεια. Παράλληλα, στο νέο Megane CC, το πάνω μέρος του παρμπρίζ είναι τοποθετημένο κατά έξι εκατοστά πιο μπροστά, γεγονός που κάνει ακόμα ευκολότερη την πρόσβαση των επιβατών στο εσωτερικό του.

Renault-Megane_Coupe-CabrioletΑπό πλευράς μηχανικών συνόλων, το «ανοικτό» Megane, θα εφοδιάζεται με ένα υπέρ-τροφοδοτούμενο μοτέρ χωρητικότητας 1,4 λίτρων και απόδοση 130 ίππους, ενώ την γκάμα των βενζινοκινητήρων θα συμπληρώνουν δυο ακόμα ατμοσφαιρικές εκδόσεις, με χωρητικότητα 1,6 λίτρων και 2 λίτρων και αποδόσεις 110 και 140 ίππων αντίστοιχα. Στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, ξεχωρίζει αυτή με τους 110 ίππους, καθώς θα είναι η μοναδική που θα εξοπλίζεται με ένα νέο εξάρι ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη…

Related Posts

Ο πιο καλός εργοδότης του κόσμου
Ο πιο καλός εργοδότης του κόσμου
Η VW στον χορό της απόσυρσης
Η VW στον χορό της απόσυρσης
Αύξηση των πωλήσεων της βλέπει η Renault
Αύξηση των πωλήσεων της βλέπει η Renault
Το top 10 στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Το top 10 στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Αρέσει σε %d bloggers: