Επίσημο το deal Fiat Chrysler με Peugeot: Νέος κολοσσός στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία γεννιέται μετά το deal Fiat Chrysler με Peugeot

Ένας νέος κολοσσός στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία γεννιέται μετά την ανακοίνωση της Fiat Chrysler και της PSA, ιδιοκτήτρια της Peugeot, πως ενώνουν τις δυνάμεις τους, μέσω ανταλλαγής μετοχών 50-50.

Η Fiat Chrysler και η PSA, ιδιοκτήτρια της Peugeot, ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως ενώνουν τις δυνάμεις τους, μέσω ανταλλαγής μετοχών 50-50, με στόχο τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τα πώς και τα γιατί της συγχώνευσης της Peugeot με την Fiat Chrysler

Θα συγκροτήσουν την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο

Τα διοικητικά συμβούλια των δυο ομίλων έχουν δώσει εντολή στις αντίστοιχες ομάδες τους να οριστικοποιήσουν τις συζητήσεις και να καταλήξουν σε ένα δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης τις επόμενες εβδομάδες, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η δυο εταιρείες.

Η Fiat Chrysler θα πληρώσει στους μετόχους της ειδικό μέρισμα 5,5 δισ. ευρώ και θα τους δώσει τις μετοχές της στην μονάδα Comau.

Πρόεδρος του νέου συνδυασμένου ομίλου θα είναι ο John Elkann, ενώ CEO θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Peugeot, Carlos Tavares. Η εταιρεία θα έχει έδρα στην Ολλανδία.

Επίσημο το deal Fiat Chrysler με Peugeot: Νέος κολοσσός στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία γεννιέται μετά το deal Fiat Chrysler με Peugeot

Το εποπτικό συμβούλιο του γαλλικού ομίλου PSA, της ιδιοκτήτριας της Peugeot, έδωσε προχθές το βράδυ το πράσινο φως για τη συνένωση με την ιταλοαμερικανική Fiat-Chrysler (FCA).

Η συμφωνία μεταξύ της PSA και της FCA, προβλέπει ότι το νέο όργανο διοίκησης θα αποτελείται από 11 μέλη: τα έξι θα προέρχονται από τη γαλλική εταιρεία και τα υπόλοιπα από την ιταλοαμερικανική, σύμφωνα με μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η PSA κατασκευάζει τα οχήματα Peugeot, Citroën, DS και Opel.

Με τέρμα γκάζι η Tesla!!!

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τρελά πρόστιμα για τα αδήλωτα Airbnb's
Τρελά πρόστιμα για τα αδήλωτα Airbnb’s
Δικαστικό μπλόκο στα Airbnb's
Δικαστικό μπλόκο στα Airbnb’s
Η μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας
Η μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας
Αρέσει σε %d bloggers: