Επαναφορά του point system στον ΚΟΚ

Επαναφορά του point system στον ΚΟΚ

Επαναφορά του point system στον ΚΟΚ: Επανεκκίνηση του point system στον ΚΟΚ, θα ενημερώνεται από το tablet του τροχονόμου

Σύστημα το οποίο θα ενσωματώνει άμεσα τις παραβάσεις πρόκειται να εφαρμοστεί πλέον πάνω στο point system προωθεί η τροχαία και η δημοτική αστυνομία μέσω δράσης που θέλει να «τρέξει» του Υπουργείο Δημοσίας Τάξης.

Στην επαναφορά του συστήματος point system προσανατολίζονται οι Αρχές, το οποίο, όπως προβλέπεται, θα ενημερώνεται απευθείας από τους τροχονόμους μέσω τάμπλετ. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, οι παραβάτες που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του ΚΟΚ αναμένεται να βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα και ποινές (π.χ. αφαίρεση διπλώματος κ.ά.).

Το υπουργείο Μεταφορών προχωρά στις εν λόγω αλλαγές κατόπιν σχετικής πρότασης που έγινε για την κατάρτιση του Εθνικού Προγράμματος Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς σημειώνονται περιστατικά σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν οδηγοί που έχουν παραβεί τον ΚΟΚ, αλλά λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, φόρτου εργασίας και διαφόρων άλλων κωλυμάτων οι παραβάσεις τους καταλήγουν να στοιβάζονται στα δημοτικά γραφεία ή αλλού.

Με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας, το σύστημα θα γεμίζει από «κακούς» πόντους και το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς, που υφίσταται από το 2007, θα αποστέλλει σήματα στους οδηγούς όταν αυτοί συγκεντρώσουν 15. Μάλιστα, εξετάζεται η συγκεκριμένη διαδικασία να διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά ώστε ο παραβάτης να ενημερώνεται όσο πιο γρήγορα γίνεταιη παράβαση θα περνάει στην καρτέλα του εντός δύο μηνών, αλλά ο οδηγός θα πληροφορείται άμεσα ότι παρέβη τον νόμο.

Η εν λόγω αλλαγή, λοιπόν, επιδιώκει να υπάρξει άμεση σύνδεση της παράβασης με την τιμωρία προκειμένου ο οδηγός να συνετιστεί και να βελτιωθεί, συνολικά, το επίπεδο της οδικής ασφάλειας. Με άλλα λόγια, σκοπός της επιχειρούμενης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας είναι ο σωφρονισμός των κατ’ εξακολούθηση παραβατών, αλλά και η ασφάλεια στους δρόμους.

Παράλληλα, θα εξαλειφθούν και άλλα προβλήματα στη λειτουργία του κράτους, που αφορούν τον φόρτο εργασίας των αρμοδίων διοικητικών υπηρεσιών. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται οι τροχονόμοι να έχουν δικά τους tablet όπου θα περνούν εκεί τα δελτία ατυχήματος και θα ενημερώνεται το σύστημα.

Όπως λέγεται, η εν λόγω πρόταση βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, όμως αναμένεται να τύχει αποδοχής και το σχέδιο για την υλοποίησή της να προχωρήσει. Μάλιστα, το επόμενο έτος θα προσδιοριστούν τα τεχνικά ζητήματα και ενδεχομένως να διενεργηθεί και η σχετική διαγωνιστική διαδικασία. Σε πρώτη φάση, το πρώτο εξάμηνο του 2020 σχεδιάζεται η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος στον Δήμο Αθηναίων, όπου υπάρχει ο αναγκαίος εξοπλισμός (tablet) στη Δημοτική Αστυνομία.

Δήμοι στέλνουν κλήσεις… 30ετίας για παραβάσεις του ΚΟΚ

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, αυτός που παρανόμησε μπορεί να έχει πεθάνει, με αποτέλεσμα να κληθούν οι κληρονόμοι! Όλα αυτά, στο Δήμο της Καλλιθέας…

Πως κρίνουν οι πολίτες τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας;

Οι πολίτες απαντούν για τις παραβάσεις και τα πρόστιμα που εμπεριέχονται στον νέο ΚΟΚ.

Πρόστιμα φωτιά του ΚΟΚ και στους πεζούς

Advertisements

Related Posts

Εσείς δεν είστε η κυβέρνηση των αχρήστων
Εσείς δεν είστε η κυβέρνηση των αχρήστων;
Γραφικά ορεινά χωριά που μπορείς να ερωτευτείς
Γραφικά ορεινά χωριά που μπορείς να ερωτευτείς
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πιο δύσκολη η απογείωση των αεροπλάνων
Πιο δύσκολη η απογείωση των αεροπλάνων
Αρέσει σε %d bloggers: