Είναι η ηλεκτροκίνηση η μόνη λύση

Είναι η ηλεκτροκίνηση η μόνη λύση;

Είναι η ηλεκτροκίνηση η μόνη λύση; Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι η μόνη λύση σύμφωνα με την Mazda η οποία τονίζει ότι τα αυτοκίνητα «μηδενικών ρύπων» έχουν υπερεκτιμηθεί!!!

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν έχουν πεθάνει ακόμη σύμφωνα με τη Mazda, η οποία πιστεύει ότι τα αυτοκίνητα «μηδενικών ρύπων» έχουν υπερεκτιμηθεί.

Με αισιοδοξία βλέπει το μέλλον των βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων η Mazda, την εποχή που όπως όλα δείχνουν η ηλεκτροκίνηση φαίνεται να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της μελλοντικής αγοράς αυτοκινήτων και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετήθηκε στο Automotive News ο Ρόμπερτ Ντέιβιςστέλεχος της Mazda στις ΗΠΑ.

Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι η μόνη λύση σύμφωνα με την Mazda η οποία τονίζει ότι τα αυτοκίνητα «μηδενικών ρύπων» έχουν υπερεκτιμηθεί!!!

Ανέφερε ότι ένα πρόβλημα που προκύπτει με τα ηλεκτρικά μοντέλαεκτός βέβαια της μειωμένης αυτονομίας και της αργής φόρτισης που τείνουν να λυθούν, είναι το τι θα απογίνονται οι μπαταρίες μετά το τέλος της “καριέρας” τους.

Η ανακύκλωσή τους θα φέρει «πονοκέφαλο» στο άμεσο μέλλον και βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα αυτοκίνητα αυτά δεν είναι μηδενικών ρύπων, όπως αναφέρεται.

Ότι δεν αποβάλλουν καυσαέρια, δεν σημαίνει ότι κάπου δεν έχει μολυνθεί το περιβάλλον, ώστε να παραχθεί η ενέργεια που καταλήγει στις μπαταρίες τους.

Η Mazda δουλεύει πάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και στα επαναφορτιζόμενα υβριδικά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πάψει να ασχολείται με τους εμβολοφόρους κινητήρες εσωτερικής καύσης, ακόμη και με τον ιδιαίτερο Wankel που για την ώρα δεν τοποθετείται σε αυτοκίνητο παραγωγής, μετά την απόσυρση του RX-8.

Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής βάζει στην γκάμα του ένα EV μοντέλο, το Mazda MX-30 που παρουσιάστηκε πρόσφατα και στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, και ενώ βρίσκεται σε συνεργασία με την Toyota, για την κατασκευή υβριδικών.

Η τελευταία θα προσφέρει το ανάλογο σύστημα, τον ηλεκτροκινητήρα και τις μπαταρίες, με τη Mazda να δίνει μοτέρ εσωτερικής καύσης τεχνολογίας Skyactiv.

Τέλος στα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης;

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: