Νέα εποχή για το Aveo…

Στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Detroit έγινε η αποκάλυψη του Aveo RS, το οποίο ουσιαστικά σηματοδοτεί και την έναρξη της νέας γενιάς για το Aveo

Chevrolet_Aveo_RSΗ νέα γενιά όπως άλλωστε φανερώνει και η επιθετικογενής σχεδίαση του RS φανερώνει τις προθέσεις της Chevrolet να προσεγγίσει τις μικρότερες ηλικίες. Έτσι εφοδιάζει το Aveo RS με δυναμικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και πινελιές, συνθέτοντας την επιθετική φυσιογνωμία του πρωτότυπου μοντέλου, κάτι που ελπίζουμε να συμβεί και στο μοντέλο παραγωγής. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά, που κερδίζουν τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά εμπρός, είναι οι μεγάλοι αεραγωγοί ψύξης των φρένων, που πλαισιώνουν τους προβολείς ομίχλης. Chevrolet_Aveo_RSΣτο ίδιο μοτίβο και οι ζάντες 19 ιντσών με χαρακτηριστικό μεταλλικό φινίρισμα για το λογότυπο Chevrolet που φέρουν, ενώ από τα ανοίγματα τους διακρίνονται και οι μεγάλες δαγκάνες των φρένων με την υπογραφή της Boracay Blue. Το ίδιο επιθετικό δείχνει και το πίσω παρουσιαστικό του Aveo RS, με την διπλή απόληξη της εξάτμισης να βρίσκεται τοποθετημένη φυσικά σε κεντρικό σημείο.

Chevrolet_Aveo_RSΕσωτερικά, ομοιότητες παρουσιάζονται με το Cruze και το Spark. Συγκεκριμένα διακρίνουμε το ίδιο «διαστημικό» ύφος στο πάνελ των οργάνων ελέγχου, ενώ η κεντρική κονσόλα θυμίζει το Cruze.

Chevrolet_Aveo_RS

Πριν όμως κάνουμε λόγο για το περιεχόμενο που κρύβεται κάτω από το καπό του Aveo RS, αξίζει να αναφέρουμε και το γεγονός ότι σε σύγκριση με το Aveo που κυκλοφορεί τώρα, το RS είναι μακρύτερο, φαρδύτερο, άρα και πιο ευρύχωρο. Οπότε ανεβαίνει και το επίπεδο στην άνεση όσων βρεθούν στο εσωτερικό του.

Chevrolet_Aveo_RSΤώρα μπορούμε να περάσουμε και στα μηχανολογικά. Το RS εφοδιάζεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ecotec χωρητικότητας 1,4 λίτρων με απόδοση 138 ίππων και ροπή που αγγίζει τα 200 νιουτόμετρα. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων. Μάλιστα ο συγκεκριμένος συνδυασμός κινητήρα-κιβωτίου, πρόκειται στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί και στο Cruze.

Στις διεθνής αγορές, το μοντέλο παραγωγής, θα κάνει μάλλον την εμφάνιση του στα τέλη του 2010 ή στις αρχές του 2011.

Related Posts

Το όχημα της αποκάλυψης
Το όχημα της αποκάλυψης
10 αυτοκίνητα… πάθος για κάθε άντρα!!!
10 αυτοκίνητα… πάθος για κάθε άντρα!!!
Το όχημα της αποκάλυψης
Το όχημα της αποκάλυψης
Αρέσει σε %d bloggers: