Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Boeing

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Boeing

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Boeing: Μπορεί η Boeing με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της να αλλάξει τα δεδομένα στις σύγχρονες μετακινήσεις στις πόλεις;

Ο αμερικανικός κολοσσός της αεροναυπηγικές κατασκεύασε ένα όχημα που λειτουργεί και ως αυτοκίνητο και ως αεροσκάφος. Μια εξέλιξη που κατά κάποιους θα φέρει επανάσταση στις μετακινήσεις μέσα στις πόλεις. Δεν γνωρίζουμε αν θα είναι επανάσταση στις μεταφορές, ωστόσο, αυτό είναι που υποστηρίζει η αμερικανική Boeing που αποκάλυψε στον κόσμο το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Το πρωτοποριακό PAV είναι πρακτικά το αποτέλεσμα ενός σχετικά άγνωστου ανταγωνισμού μεταξύ των κολοσσών της αεροναυπηγικής αλλά και πολλών νεοφυών επιχειρήσεων (start up), οι οποίες τα τελευταία χρόνια είχαν ριχτεί στη μάχη της κατασκευής υβριδικών οχημάτων που συνδυάζουν την κίνηση στο έδαφος αλλά και στον αέρα. Εως τώρα έχουν κατασκευαστεί αρκετά πρωτότυπα οχήματα με αυτές τις προδιαγραφές και υπήρξαν δοκιμαστικές πτήσεις για να διαπιστωθεί αν είναι λειτουργικά και -κυρίως- ασφαλή για τους επιβάτες.

Έως τώρα έχουν κατασκευαστεί αρκετά πρωτότυπα οχήματα με αυτές τις προδιαγραφές και υπήρξαν δοκιμαστικές πτήσεις για να διαπιστωθεί αν είναι λειτουργικά και -κυρίως- ασφαλή για τους επιβάτες. Απλά τώρα πλέον μιλάμε όχι απλά για μια πειραματική κατασκευή, αλλά για ένα project και μάλιστα από μια φίρμα που διαθέτει όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια, και δεν μιλάμε απλά και μόνο βέβαια για το χρήμα, αλλά και για το ανθρώπινο δυναμικό, μαζί με τις κατάλληλες υποδομές και φυσικά την τεράστια εμπειρία στον συγκεκριμένο χώρο… που αν το επιθυμήσει μπορεί όντως άνετα τελικά να φέρει την επανάσταση στις μεταφορές…

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Boeing: Μπορεί η Boeing με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της να αλλάξει τα δεδομένα στις σύγχρονες μετακινήσεις στις πόλεις;
photo credits: Guardian

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Guardian το όχημα που κατασκεύασε η Boeing πραγματοποίησε την πρώτη του σύντομη αλλά επιτυχημένη πτήση.

To μήκους εννέα μέτρων όχημα της Boeing είναι ένας συνδυασμός αεροπλάνου, ελικοπτέρου και drone με δυνατότητα να κινείται και στο έδαφος. To PAV (Passenger Air Vehicle) είναι ένα αυτόνομο όχημα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα δυνατότητα που του επιτρέπει να κινείται άνετα και να μεταφέρει επιβάτες ή φορτία εντός των αστικών περιοχών.

«Εχουμε μπροστά μας ένα πραγματικά επαναστατικό όχημα» θριαμβολόγησε ο Τζον Λάνγκφορντ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aurora Flight Sciences, εταιρείας που εξαγόρασε πέρυσι η Boeing και ανέλαβε την κατασκευή του PAV.

Στόχος είναι η κατασκευή τριών μοντέλων: ένα που θα μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες, ένα με δυνατότητα μεταφοράς τεσσάρων ατόμων και ένα που θα μεταφέρει φορτία. Το PAV θα μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες και τα φορτία σε αποστάσεις ως 80 χλμ. από το σημείο εκκίνησης.

Το πρώτο ηλεκτρικό αεροπλάνο της NASA

Related Posts

Έρευνες – σοκ για την κλιματική αλλαγή
Έρευνες – σοκ για την κλιματική αλλαγή
Πούλησε 300.000 ευρώ τα αυτοκινητάκια του
Πούλησε 300.000 ευρώ τα αυτοκινητάκια του
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Που να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου;
Που να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου;
Αρέσει σε %d bloggers: