Όποιος δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης δεν δικαιούται αγορά οχήματος μεγαλύτερου των 2.500 κιλών μεικτού βάρους!!! Δείτε την σχετική εγκύκλιο…

H ISUZU,της εταιρείας Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, μας ενημερώνει για ένα σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την δυνατότητα προμήθειας ημιφορτηγών για αγροτική χρήση, κάτι που αφορά σίγουρα μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού πανελλαδικά.

Σύμφωνα με τον νόμο υπ’ αριθ. 4441 (Δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης 6/12/16, Αρ. Φύλλου 227), οι έχοντες αγροτικό εισόδημα, αλλά εφόσον δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δεν δικαιούνται αγορά οχήματος μεγαλύτερου των 2.500 κιλών μεικτού βάρους, γεγονός που αποκλείει την αγορά κάθε είδους ημιφορτηγού (pickup) της ελληνικής αγοράς!

Είναι εύκολα κατανοητό ότι αυτός ο αποκλεισμός είναι εντελώς παράλογος και δεν εξυπηρετεί καμία απολύτως ανάγκη ειδικά δε, αν συνυπολογίσουμε ότι τέτοια απαγόρευση δεν ίσχυε ποτέ στο παρελθόν.

Πάγια πρότασή μας, όπως και κάθε φυσιολογικά σκεπτόμενου ανθρώπου της αγοράς αλλά και των ΜΜΕ, είναι η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς των ημιφορτηγών/ pickups όπως συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, και φυσικά σε πρώτη φάση η άμεση άρση της ισχύος του παραπάνω νόμου ή η διευκρίνιση με μια σχετική εγκύκλιο που θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς.

Related Posts

Πόσο θα κοστίζει το iPhone 8 στην Ελλάδα
Στα 150km/h αυξάνονται τα όρια ταχύτητας στις εθνικές οδούς
Απλοποίηση της διαγραφής οχημάτων
Ζεστό χρήμα για την μετάβαση στις οπτικές ίνες