Τα αυτόνομα οχήματα προκαλούν φόβο

Τα αυτόνομα οχήματα προκαλούν φόβο

Τα αυτόνομα οχήματα προκαλούν φόβο σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της American Automobile Association!!!

Έρευνα της ΑΑΑ (American Automobile Association) που έγινε στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι οδηγοί θέλουν την άνεση που προσφέρουν τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα, αλλά ταυτόχρονα τα φοβούνται.

Περισσότεροι από τους μισούς οδηγούς στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι θα ήθελαν να υπάρχει τεχνολογία αυτόνομης κίνησης στο επόμενο όχημα που θα αποκτήσουν, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δήλωσαν ότι βλέπουν με φόβο την προοπτική του να κινείται εντελώς μόνο του το όχημα στο οποίο επιβαίνουν.

Το παραπάνω εύρημα της μελέτης δείχνει πρακτικά ότι η μετάβαση από την συμβατική στην αυτόνομη κίνηση των οχημάτων δεν θα είναι ομαλή και θα χρειαστεί αρκετό χρόνο από την πλευρά των καταναλωτών.

Είναι ενθαρρυντικό πάντως, το γεγονός ότι το 61% των Αμερικανών οδηγών που πήραν μέρος στην έρευνα της ΑΑΑ, δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα οφέλη της αυτόνομης κίνησης των οχημάτων, όπως είναι το αυτόματο φρενάρισμα, το ρυθμιζόμενο και αυτόματο cruise control, τη διαδικασία αυτόματου παρκαρίσματος και άλλες λειτουργίες.

Φαίνεται ότι εκείνο που απασχολεί τους οδηγούς είναι η ασφάλεια σε μεγαλύτερο βαθμό.

Μεγάλο ποσοστό των οδηγών θέλουν την άνεση, την ελάττωση του στρες που προκαλεί η οδήγηση, ενώ ένα ποσοστό 30% των ερωτηθέντων σημειώνει ότι θέλει να είναι ανάμεσα σε εκείνους που υιοθετούν τις νέες διαθέσιμες τεχνολογίες.

Συνολικά, οι έξι στους δέκα οδηγούς στις ΗΠΑ θέλουν οχήματα με αυτόνομη τεχνολογία κίνησης, ενώ το 40% των Αμερικανών εκφράζουν φόβο για τη χρήση της τεχνολογίας αυτής.

Καρκινογόνες ουσίες τα καυσαέρια των κινητήρων diesel

 

Related Posts

Το αντίο της Εμίλια Κλαρκ
Το αντίο της Εμίλια Κλαρκ
Ζητούν να ξαναγυριστεί η τελευταία σεζόν του GoT
Ζητούν να ξαναγυριστεί η τελευταία σεζόν του GoT
Δείτε τι κάνει η Ευρώπη για κάθε πολίτη
Δείτε τι κάνει η Ευρώπη για κάθε πολίτη
Πρακτικές πληροφορίες για Ευρωεκλογές 2019
Πρακτικές πληροφορίες για Ευρωεκλογές 2019
Αρέσει σε %d bloggers: