Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη στο πλύσιμο αυτοκινήτου

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη στο πλύσιμο αυτοκινήτου: Δείτε τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε κατά την διάρκεια του πλυσίματος του αυτοκινήτου

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη στο πλύσιμο αυτοκινήτου

10Μην χρησιμοποιείτε ποτέ σιλικονούχα σπρέι για να καθαρίσετε τα πατάκια του αυτοκινήτου σας, αν αυτά είναι από λάστιχο η καουτσούκ. Αν η σιλικόνη έρθει σε επαφή με τα παπούτσια τότε αυτά θα γλιστράνε πάνω στα πετάλια.

9Αν έχετε χαλάκια τότε μην χρησιμοποιείτε υγρό σαπούνι αυτοκινήτου ή πιάτων για να τα καθαρίσετε. Ίσως με την χρήση του σαπουνιού αυτά να ξεραθούν. Χρησιμοποιήστε αφρό καθαρισμού χαλιών με την βοήθεια μια μικρής βούρτσας.

8Αποφεύγετε να χρησιμοποιείται υγρά γυαλιστικά για τα ελαστικά σας καθώς αργούν να απορροφηθούν και έτσι με την κίνηση του αυτοκινήτου εκτοξεύονται υπολείμματα προς το αμάξωμα. Χρησιμοποιήστε γυαλιστικό γαλάκτωμα ελαστικών.

7Μην πλένετε το αυτοκίνητο σας με βρώμικα σφουγγάρια καθώς έτσι φθείρετε το χρώμα του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι σε συνδυασμό με ένα ποιοτικό υγρό σαπούνι αυτοκινήτου.

6Τα τζάμια είναι ίσως το πιο ενοχλητικό σημείο για τον καθαρισμό. Προτιμήστε ένα πανάκι με micro-ίνες και ψεκάστε αυτό με υγρό και όχι τα τζάμια. Κάντε κινήσεις δεξιά αριστερά και απλώστε το υγρό πάνω στα τζάμια. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα ίδιο αλλά στεγνό πανάκι.

5Μην στεγνώνετε το αυτοκίνητο σας με τίποτα άλλο, παρά μόνο με στεγνό πανί με micro-ίνες χρησιμοποιώντας και σπρέι κεριού.

4Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε υγρό σαπούνι πιάτων ή φτηνά σαπούνια αυτοκίνητου, εκτός αν θέλετε να βγάλετε το κερί από την επιφάνεια του χρώματος. Επιλέξτε τη χρήση ενός απαλού και ποιοτικού σαπουνιού που δεν που δεν θα καταστρέψει την γυαλάδα και τα υφιστάμενα επίπεδα προστασίας.

3Όταν νομίζετε ότι έχετε τελειώσει, μην ξεχάσετε να κάνετε ακόμα ένα έλεγχο. Περπατήστε γύρω από το αυτοκίνητο και ελέγξτε αν το κερί που έχετε ψεκάσει προηγουμένως, έχει στεγνώσει.

2Μην ψεκάζετε ποτέ το ταμπλό του αυτοκινήτου με έντονα γυαλιστικά σπρέι, καθώς η έντονη γυαλάδα μπορεί να σας αποσπάει την προσοχή κατά την οδήγηση.

1Σημαντικό. Ποτέ μην πλένετε το αμάξωμα και τους τροχούς από τον ίδιο κουβά. Χρησιμοποιείστε διαφορετικό κουβά για την κάθε περίπτωση, καθώς το νερό που μένει μέσα ίσως να κρύβει «εχθρούς», είτε για το αμάξωμα είτε για τις ζάντες.

Αυτά λοιπόν είναι τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε κατά την διάρκεια της φροντίδας των αυτοκινήτων μας.

Δείτε τα πιο αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί.

Τώρα θα μου πείτε: “σιγά μην καθίσω να κάνω όλα αυτά με την παραμικρή λεπτομέρεια και να ασχολούμαι 5-6 ώρες”.

Έχετε δίκιο. Αυτό ακριβώς θα έλεγα… ωστόσο αν είχα δικό μου το Dodge Viper που ανέλαβε να καθαρίσει ο “ειδικός” του βίντεο, θα καθόμουν ίσως και περισσότερες ώρες. Viper είναι αυτό!

Εξωτερικό πλύσιμο αυτοκινήτου

Κράτα το

Related Posts

Κίνδυνοι που απειλούν την ασφάλεια του παιδιού
Κίνδυνοι που απειλούν την ασφάλεια του παιδιού
Πως να ξεκολλήσετε τα παιδιά από τις οθόνες
Πως να ξεκολλήσετε τα παιδιά από τις οθόνες;
Τα πιο ευτυχισμένα του κόσμου στην Ολλανδία
Τα πιο ευτυχισμένα του κόσμου στην Ολλανδία
Τρία λάθη που κάνουν οι μπαμπάδες
Τρία λάθη που κάνουν οι μπαμπάδες
Αρέσει σε %d bloggers: