Συνδέεται με τον καρκίνο η πετρελαιοκίνηση

Συνδέεται με τον καρκίνο η πετρελαιοκίνηση;

Συνδέεται με τον καρκίνο η πετρελαιοκίνηση; Τι δείχνουν επιστημονικές μελέτες για τα καυσαέρια των πετρελαιοκίνητων οχημάτων;

Τα καυσαέρια από τους πετρελαιοκινητήρες των οχημάτων θεωρούνται το ίδιο επικίνδυνα με τον αμίαντο, το αρσενικό, το αλκοόλ και το κάπνισμα…

Πιο συγκεκριμένα, με μια ανακοίνωση που αναστάτωσε τις αυτοκινητοβιομηχανίες, η Διεθνής Υπηρεσία για την Έρευνα του Καρκίνου (ΙΑRC), που υπάγεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), μετακίνησε τα καυσαέρια από τους πετρελαιοκινητήρες από την κατηγορία 2Α (ουσίες πιθανώς καρκινογόνες) στην κατηγορία 1 όπου κατατάσσονται οι ουσίες που συνδέονται άμεσα με τον καρκίνο.

Οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι τόνισαν ότι η απόφασή τους είναι ομόφωνη και βασίζεται σε αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία, απηύθυναν έκκληση στους ανθρώπους παγκοσμίως να μειώσουν την έκθεσή τους σε καυσαέρια πετρελαιοκινητήρων όσο το δυνατόν περισσότερο.

“Η ομάδα εργασίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα καυσαέρια των πετρελαιοκινητήρων μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του πνεύμονα και επίσης διαπίστωσε συνδέονται με καρκίνο της ουροδόχου κύστης”, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΙΑRC.

Σε δηλώσεις του ο Christopher Portier, επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων της IARC, τόνισε ότι η απόφαση των επιστημόνων ήταν ομόφωνη και πως τα καυσαέρια από τους πετρελαιοκινητήρες προκαλούν καρκίνο των πνευμόνων στους ανθρώπους.

“Δεδομένων των πρόσθετων αρνητικών επιπτώσεων από τα σωματίδια που απελευθερώνουν οι πετρελαιοκινητήρες, η έκθεση σε αυτό το μείγμα χημικών θα έπρεπε να μειωθεί διεθνώς”, επισήμανε σε ανακοίνωσή του.

Η ΕΕ μπλοκάρει τα ντιζελοκίνητα οχήματα

Advertisements

Related Posts

Ο Τραμπ απειλεί όσους συνεργάζονται με Huawei
Ο Τραμπ απειλεί όσους συνεργάζονται με Huawei
Συνεχίζει ο πόλεμος στην Huawei
Συνεχίζει ο πόλεμος στην Huawei
Μέση πραγματική ταχύτητα διαδικτύου
Μέση πραγματική ταχύτητα διαδικτύου
Τα best seller αυτοκίνητα στην Ελλάδα
Τα best seller αυτοκίνητα στην Ελλάδα
Αρέσει σε %d bloggers: