Συμμαχία BMW-Daimler για αυτόνομα αυτοκίνητα

Συμμαχία BMW-Daimler για αυτόνομα αυτοκίνητα

Συμμαχία BMW-Daimler για αυτόνομα αυτοκίνητα: BMW και Daimler συμμαχούν για να αναπτύξουν το αυτόνομο αυτοκίνητο

Δύο αντίπαλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η BMW και η Daimler, που κατασκευάζει τις Mercedes-Benz, ανακοίνωσαν την υπογραφή μιας συμφωνίας «στρατηγικής και μακροπρόθεσμης» συνεργασίας για να αναπτύξουν το αυτόνομο αυτοκίνητο και να καλύψουν την καθυστέρησή τους στον τομέα.

«Αρχικά η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει την ανάπτυξη συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και αυτόνομης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο», αναφέρουν οι δύο όμιλοι σε κοινή ανακοίνωσή τους και προσθέτουν πως θέλουν να συζητήσουν μια ακόμη πιο ευρεία συνεργασία.

Οι επιχειρήσεις δεν ανακοίνωσαν επενδύσεις που συνδέονται μ’ αυτή τη συμφωνία, η οποία καλύπτει επίσης συστήματα τα οποία επιτρέπουν στα οχήματα να σταθμεύουν αυτόνομα.

Οι BMW και Daimler θα επικεντρωθούν στα αυτόνομα οχήματα «επιπέδου 3 και 4»καθώς το επίπεδο 5 αφορά οχήματα που μετακινούνται με πλήρη αυτονομία— και έχουν στόχο να «καταστήσουν αυτή την τεχνολογία ευρέως προσβάσιμη κατά το πρώτο ήμισυ της επόμενης δεκαετίας».

«Πέραν αυτών, οι εταίροι έχουν στόχο να διεξαγάγουν συνομιλίες για να επεκτείνουν τη συνεργασία σε πιο υψηλούς βαθμούς αυτοματοποίησης», διευκρινίζουν οι δύο κατασκευαστές.

Η αυτόνομη οδήγηση θεωρείται το Ιερό Δισκοπότηρο των μεταφορών του μέλλοντος. Προσελκύει μαζικές επενδύσεις και πολυάριθμους τεχνολογικούς ομίλους, ενώ εργάζονται στον τομέα αυτό σχεδόν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Παράνομη η οδήγηση σε λίγα χρόνια;

Related Posts

Στους top 5 προορισμούς η Κρήτη
Στους top 5 προορισμούς η Κρήτη
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Tο digital marketing κερδίζει την TV
Tο digital marketing κερδίζει την TV
Η κατάχρηση του smartphone κάνει κακό
Η κατάχρηση του smartphone κάνει κακό
Αρέσει σε %d bloggers: