Στην κορυφή της ηλεκτροκίνησης η Tesla

Στην κορυφή της ηλεκτροκίνησης η Tesla

Στην κορυφή της ηλεκτροκίνησης η Tesla: Στη κορυφή των πωλήσεων EV στις Η.Π.Α. βρίσκεται η Tesla, τεράστια η διαφορά από την δεύτερη Toyota!!!

Η Tesla φαίνεται ότι λύνει σιγά – σιγά τα προβλήματα στην παραγωγή του Model 3, διπλασιάζοντας γενικά την παραγωγή της το 2018. Επίσης πράττει σωστά με την επέκταση στη Κίνα ενώ έκανε και την έκπληξη με τη συμμετοχή του Model 3 στον διάσημο διαγωνισμό για crackers, Pwn2Own στο Βανκούβερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το blog InsideEVs η Tesla κατέκτησε πάνω από το 50% της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στις Η.Π.Α. το 2018, με το Model 3 να εκπληρώνει σε μεγάλο βαθμό τον στόχο του.

140.000 Model 3 πωλήθηκαν στις Η.Π.Α. το 2018 και για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης αξίζει να πούμε ότι στην Ελλάδα την χρονιά που μας πέρασε πουλήθηκαν συνολικά περίπου 100.000 οχήματα!

Δείτε και το: Στο +17.4% έκλεισε η αγορά αυτοκινήτου το 2018

Στις ΗΠΑ πάντως η Tesla νίκησε κατά κράτος την Toyota με το Prius (27.595) και την Nissan με το Leaf (14.715) ενώ το Model X πούλησε 26.100 μονάδες και το Model S 25.745 μονάδες.

Συνολικά περίπου 800.000 ηλεκτρικά οχήματα κυκλοφορούν στις Η.Π.Α., 900.000 στην Ευρώπη και πάνω από 2.500.000 στην Κίνα. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Κίνα το μέγεθος της αγοράς επιβατικών οχημάτων αφορά νούμερα που αγγίζουν τα 25 εκατ πωλήσεις!!!

Η Tesla προχωρά στην κατασκευή του Gigafactory στην Κίνα, και την παραγωγή εκεί του Model 3 και των άλλων μοντέλων της, κάτι που αναμένεται να βελτιώσει δραματικά τις πωλήσεις της αλλά και να παρακάμψει τα όποια εμπόδια του εμπορικού πολέμου Η.Π.Α. – Κίνας.

Πονοκέφαλος η Tesla για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Advertisements

Related Posts

Το νέο προϊόν μεγάλης ζήτησης στην εποχή του κορονοϊού
Το νέο προϊόν μεγάλης ζήτησης στην εποχή του κορονοϊού
Ο παγκόσμιος χάρτης του διαδικτύου
Ο παγκόσμιος χάρτης του διαδικτύου
Αυξήθηκε το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές
Αυξήθηκε το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές
Online βόλτα σε μουσεία αυτοκινήτου
Online βόλτα σε μουσεία αυτοκινήτου
Αρέσει σε %d bloggers: