Σημαντικές συμβουλές ασφαλούς οδήγησης

Σημαντικές συμβουλές ασφαλούς οδήγησης

Σημαντικές συμβουλές ασφαλούς οδήγησης: Δείτε 12 σημαντικές και απλές συμβουλές ασφαλούς οδήγησης για να μην την… πάθετε στο δρόμο!!!

Η ασφαλής οδήγηση προϋποθέτει ηρεμία στο τιμόνι, μέγιστη προσοχή στο δρόμο και τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εννοείται, αν και σχεδόν κανείς μας δεν φημίζεται για την απόλυτη τήρηση του.

Οι παρακάτω δώδεκα προτεινόμενοι κανόνες λοιπόν, προφανώς δεν αποτελούν τους μόνους, μπορούν ωστόσο να συμβάλουν σημαντικά στο να οδηγούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους συνεπιβάτες μας αλλά και τους υπόλοιπους που κινούνται στο δρόμο:

1. Προτού ξεκινήσουμε, φροντίζουμε να ρυθμίσουμε σωστά τη θέση οδήγησης και ελέγχουμε εάν όλοι οι επιβάτες του οχήματος έχουν φορέσει τις ζώνες ασφαλείας.

2. Τα μικρά παιδιά κάθονται πάντα στα πίσω καθίσματα – στα ειδικά παιδικά καθισματάκια αυτοκινήτου. Δείτε και το σχετικό: Βάζετε σωστά το παιδικό κάθισμα;

3. Δεν οδηγούμε ‘επιθετικά’, αλλά με ηρεμία και τηρώντας ευλαβικά τον Κ.Ο.Κ.

4. Δεν ‘κολλάμε’ στο προπορευόμενο όχημα καθώς αυτό και προκαλεί εκνευρισμό στον οδηγό του αλλά και μειώνει το χρονικό περιθώριο αντίδρασις μας σε περίπτωση που φρενάρει απότομα.

5. Ελέγχουμε τακτικά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ελαστικά μας. Έτσι, επισκεπτόμαστε κατά τακτά χρονικά διαστήματα κάποιον ειδικό που εξετάζει το πέλμα, το βάθος των αυλακώσεων και τη γενικότερη κατάστασή τους. Επίσης, ελέγχουμε συχνά την πίεση του ελαστικού ώστε να είναι σύμφωνη με την τιμή που ορίζει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου – αυτό μπορεί να γίνεται στο βενζινάδικο που προμηθευόμαστε καύσιμα.

6. Προσοχή: δεν περνάμε με κόκκινο ή πορτοκαλί φανάρι και μειώνουμε ταχύτητα στις στροφές. Ιδιαίτερα, στο πορτοκαλί φανάρι φρενάρουμε – δεν ανεβάζουμε ταχύτητα για να περάσουμε.

7. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν οδηγούμε υπό βροχή ή ο δρόμος είναι γλιστερός, δείτε και το σχετικό: Χρήσιμα tips για οδήγηση στη βροχή.

8. Δεν χρησιμοποιούμε κινητό τηλέφωνο ενόσω οδηγούμε. Καλό είναι να αποφεύγουμε τη χρήση του ακόμη και με bluetooth καθώς σε κάθε περίπτωση με τη χρήση του αποσπάται η προσοχή μας από την οδήγηση. 9.Προειδοποιούμε έγκαιρα για τις προθέσεις μας τους υπόλοιπους οδηγούς που κινούνται γύρω μας στο δρόμο, με την σχολαστική (αλλά όχι άσκοπη) χρήση των φλας.

10. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και μειώνουμε ταχύτητα όταν περνάμε από δρόμους που βρίσκονται σχολεία, φροντιστήρια κλ.π.

11. Όταν στο δρόμο υπάρχει κάποιος ποδηλάτης, ή κάποιος που κάνει τζόκινγκ, φροντίζουμε να μειώσουμε ταχύτητα και να προσπεράσουμε δίνοντας τη δέουσα προσοχή.

12. Δεν κινούμαστε στους λεωφορειοδρόμους εντός της πόλης καθώς και στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης των εθνικών οδών.

Advertisements

Related Posts

Συνδέεται με τον καρκίνο η πετρελαιοκίνηση
Συνδέεται με τον καρκίνο η πετρελαιοκίνηση;
Οι πιο προσεκτικοί οδηγοί στην Ευρώπη
Οι πιο προσεκτικοί οδηγοί στην Ευρώπη
Συμβουλές για ισχυρά passwords
Συμβουλές για ισχυρά passwords
Παράταση για αγορά πετρελαίου θέρμανσης
Παράταση για αγορά πετρελαίου θέρμανσης
Αρέσει σε %d bloggers: