Πρόστιμο 800 εκ. ευρώ στην Audi για το dieselgate

Πρόστιμο 800 εκ. ευρώ στην Audi για το dieselgate

Πρόστιμο 800 εκ. ευρώ στην Audi για το dieselgate: Πρόστιμο 800 εκατομμυρίων ευρώ στην Audi για την υπόθεση του dieselgate

Οι εισαγγελικές αρχές του Μονάχου επέβαλαν στην Audi πρόστιμο ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση του dieselgate και συγκεκριμένα για την μη συμμόρφωση ορισμένων από τους V6 και V8 κινητήρες diesel με τις απαιτούμενες αντιρρυπαντικές προδιαγραφές.

Η Audi ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την επιβολή προστίμου και ότι δεν θα επιδιώξει να εφεσιβάλλει την απόφαση, αποδεχόμενη παράλληλα και την παρεπόμενη ευθύνη.

Παράλληλα, η γερμανική φίρμα σημειώνει ότι η επιβολή προστίμου θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις οικονομικές προβλέψεις της για το 2018.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο όμιλος VW όπου και ανήκει η Audi, δηλώνοντας ότι η επιβολή προστίμου στην Audi αναμένεται να επηρεάσει τα οικονομικά του αποτελέσματα για το 2018.

Σύμφωνα ωστόσο με αναλυτές, η επιβολή του συγκεκριμένου προστίμου στην Audi, μόνο θετικά μπορεί να εκληφθεί καθώς αφενός το ύψος του προστίμου κρίνεται διαχειρίσιμο και αφετέρου βοηθά να διαλυθεί η αβεβαιότητα σε σχέση με την έκβαση της υπόθεσης του dieselgate.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τον Ιούνιο είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ συνολικά στον όμιλο VW από τις εισαγγελικές αρχές του Brunswick, οι οποίες αιτιολόγησαν την απόφαση επικαλούμενες την αδυναμία του ομίλου να διεξαγάγει αποτελεσματικούς ελέγχους, επιτρέποντας την κυκλοφορία εκατομμυρίων αυτοκινήτων με υψηλότερες προδιαγραφές ρύπων των προβλεπόμενων.

Καρκινογόνες ουσίες τα καυσαέρια των κινητήρων diesel

Related Posts

Κάμερες πιάνουν όσους οδηγούν με κινητό
Κάμερες πιάνουν όσους οδηγούν με κινητό
Οι βασικές αιτίες των θανατηφόρων τροχαίων
Οι βασικές αιτίες των θανατηφόρων τροχαίων
Η αφηρημάδα στην οδήγηση από κινητά και sms
Η αφηρημάδα στην οδήγηση από κινητά και sms
Γιατί χαμηλώνουμε την μουσική στο αυτοκίνητο
Γιατί χαμηλώνουμε την μουσική στο αυτοκίνητο;
Αρέσει σε %d bloggers: