Παιδικό καθισματάκι με αερόσακους

Παιδικό καθισματάκι με αερόσακους

Παιδικό καθισματάκι με αερόσακους: H Μaxi-Cossi λανσάρισε ένα παιδικό καθισματάκι που διαθέτει ενσωματωμένους αερόσακους για ακόμα μεγαλύτερη προστασία…

Οι δυνάμεις, που αναπτύσσονται σε μία μετωπική σύγκρουση με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα είναι πολύ μεγάλες και επιβαρύνουν τον τρυφερό αυχένα ενός παιδιού, ιδιαίτερα αν δεν χρησιμοποιεί καθισματάκι αντίθετης φοράς τοποθέτησης.

‘Ετσι έχουμε αρκετές περιπτώσεις παιδιών με σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι, στην σπονδυλική στήλη και στον αυχένα, ακόμη και αν χρησιμοποιούν ειδικά καθισματάκια.

Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα είχαμε τραγικά αποτελέσματα – ακόμη και θανατηφόρα περιστατικά – αν δεν προστατεύονταν οι μικροί επιβάτες από παιδικά καθισματάκια.

Η Maxi – Cosi παρουσίασε όμως ένα καινοτόμο παιδικό καθισματάκι, που υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς μειώνει έως και 55% τις ασκούμενες δυνάμεις πάνω στους μικρόσωμους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος.

Αυτό επιτυγχάνεται με την ενσωμάτωση δίδυμων αερόσακωνοι οποίοι φουσκώνουν αστραπιαία κατά τη σύγκρουση χάρη στην ύπαρξη ειδικών αισθητήρων και ξεφουσκώνουν άμεσα μετά από αυτήν.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, τα καινοτόμα airbags συγκρατούν ιδανικά τον αυχένα και το κεφάλι του παιδιού και μειώνεται δραστικά η πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού του.

Το συγκεκριμένο καθισματάκι είναι μάλιστα περιστρεφόμενο, για να διευκολύνει το δέσιμο των ζωνών, ενώ λανσαρίστηκε ήδη σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες με τιμές γύρω στα 650 ευρώ.

Μπορεί να είναι κάπως ακριβό, αλλά όπως και να το κάνουμε εδώ μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Η ασφάλεια του βέβαια μένει να αποδειχθεί και στα crash tests, που πρόκειται να κάνουν το επόμενο διάστημα ανεξάρτητοι οργανισμοί και φορείς με το καινοτόμο παιδικό καθισματάκι.

Το πρώτο παιδικό καθισματάκι με αερόσακους

Κανένα παιδί στο μπροστινό κάθισμα

Related Posts

Η πρώτη γυναίκα που πέταξε από Αυστραλία σε Αγγλία
Η πρώτη γυναίκα που πέταξε από Αυστραλία σε Αγγλία
Με μέτρο το καθημερινό τρέξιμο
Με μέτρο το καθημερινό τρέξιμο
Τα οφέλη ενός 2ωρου τρεξίματος ανά εβδομάδα
Τα οφέλη ενός 2ωρου τρεξίματος ανά εβδομάδα
10 μικρά tips για μακροζωία
10 μικρά tips για μακροζωία
Αρέσει σε %d bloggers: