Απαγόρευση πετρελαιοκίνητων μετά το 2020

Οι Γερμανοί τα βάζουν με τις ρυπογόνες αυτοκινητοβιομηχανίες!!!

Πιο αυστηρά μέτρα ζητούν οι Γερμανοί με σκοπό τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα…

To 72,8% των Γερμανών είναι πεπεισμένο ότι επιδεικνύεται μεγάλη επιείκεια προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες στο θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ιδίως οι κάτοικοι πυκνονοκατοικημένων περιοχών τάσσονται σε ποσοστό 80,6% υπέρ της μεγαλύτερης αυστηρότητας απέναντί τους, ενώ ακόμα και σε αραιοκατοικημένες περιοχές οι κάτοικοι συνηγορούν σε ποσοστό 72,8% υπέρ τού να λαμβάνονται λιγότερο υπόψη τα συμφέροντα των αυτοκινητοβιομηχανιών προς όφελος του περιβάλλοντος, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της εφημερίδας «Die Welt».

Χθες έγινε στο Βερολίνο η λεγόμενη «εθνική σύνοδος κορυφής-ντίζελ», κατά την οποία οι τοπικές κυβερνήσεις μαζί με την ομοσπονδιακή έκαναν συζήτηση για την μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Reuters οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα αποφύγουν την ακριβή αλλαγή των κινητήρων τους και αντ’ αυτής θα υποχρεωθούν σε ένα «Software-Update» προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου.

Στην «εθνική σύνοδο κορυφής για το ντίζελ», η οποία γίνεται υπό την αιγίδα του γερμανικού υπουργείου Μεταφορών και Περιβάλλοντος έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος μεταξύ άλλων οι επικεφαλής των αυτοκινητοβιομηχανιών VW, Audi, Porsche, BMW, Daimler, Ford και Opel.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Die Welt, Reuters

Related Posts

Ψάρια σεξ και εγκυμοσύνη
Ψάρια σεξ και εγκυμοσύνη
Μειώνεται δραματικά το οξυγόνο στους ωκεανούς
Μειώνεται δραματικά το οξυγόνο στους ωκεανούς
Κλίμα σε έκτακτη ανάγκη
Κλίμα σε έκτακτη ανάγκη
Επίθεση Κλάρκσον κατά Τούνμπεργκ
Επίθεση Κλάρκσον κατά Τούνμπεργκ
Αρέσει σε %d bloggers: