Η Tesla φέρνει ταχυφορτιστές και στην Ελλάδα

Η Tesla φέρνει ταχυφορτιστές και στην Ελλάδα

Η Tesla φέρνει ταχυφορτιστές και στην Ελλάδα: Και η Ελλάδα στην επέκταση του ευρωπαϊκού δικτύου ταχυφορτιστών της Tesla!!!

Καθώς η Tesla προετοιμάζεται να στείλει τις πρώτες χιλιάδες Model 3 στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσε να μην επεκτείνει το ευρωπαϊκό δίκτυο ταχείας φόρτισης, η οποία είναι σχεδόν απαραίτητη για όσους θέλουν να κάνουν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Σε μόλις 30 λεπτά οι «Superchargers» όπως τους αποκαλεί η Tesla, φορτίζουν το μεγαλύτερο μέρος της μπαταρίας, σε αντίθεση με τις συμβατικές μεθόδους που χρειάζονται ώρες. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει ένα διεθνές δίκτυο 1.422 σταθμών φόρτισης οι οποίοι παρέχουν περισσότερους από 12.000 ταχυφορτιστές.

Ωστόσο, σε ότι αφορά την Ευρώπη, η Tesla έχει εγκαταστήσει ταχυφορτιστές μόνο σε Δυτική και Κεντρική Ευρώπη. Αυτό απ’ ότι φαίνεται θα αλλάξει.

Αρχικά ο CEO της Tesla, Elon Musk, δήλωσε πως οι Superchargers θα καλύπτουν το 2019 το 100% της Ευρώπης, από Ιρλανδία και Νορβηγία έως Κίεβο και Τουρκία.

Κάτι που έφερε την επόμενη ερώτηση για το αν θα υπάρξουν Superchargers στην Ελλάδα, και στο οποίο ο Elon Musk απάντησε θετικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Tesla αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχέδια για τουλάχιστον 5 τέτοιους σταθμούς, οι οποίοι θα βρίσκονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λαμία, Σπάρτη, ενώ αναμένονται περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον.

Θα πρέπει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι η Tesla “τρέχει” και ένα πρόγραμμα “φόρτιση στον προορισμό” με το οποίο ανοίγει προοπτικές συνεργασίας με μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να εγκαταστήσουν σταθμό φόρτισης στον χώρο τους με απώτερο στόχο βέβαια την ταχεία εξάπλωση του δικτύου της

Βρε δε παίρνει βενζίνη το Tesla

Πόσα πλήρωσε ο Μασκ για το όνομα της Tesla;

photo: pixabay.com

Related Posts

Μόλις τις δεις θα θες να κάνεις γυμναστική
Μόλις τις δεις θα θες να κάνεις γυμναστική
Η πιο σέξι γυμνάστρια στον κόσμο
Η πιο σέξι γυμνάστρια στον κόσμο
Αυτόκινητα χωρίς οδηγό στην Μόσχα
Αυτόκινητα χωρίς οδηγό στην Μόσχα
Ο δεκάλογος της ασφαλούς οδήγησης
Ο δεκάλογος της ασφαλούς οδήγησης
Αρέσει σε %d bloggers: