Η Tesla φέρνει ταχυφορτιστές και στην Ελλάδα

Η Tesla φέρνει ταχυφορτιστές και στην Ελλάδα

Η Tesla φέρνει ταχυφορτιστές και στην Ελλάδα: Και η Ελλάδα στην επέκταση του ευρωπαϊκού δικτύου ταχυφορτιστών της Tesla!!!

Καθώς η Tesla προετοιμάζεται να στείλει τις πρώτες χιλιάδες Model 3 στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσε να μην επεκτείνει το ευρωπαϊκό δίκτυο ταχείας φόρτισης, η οποία είναι σχεδόν απαραίτητη για όσους θέλουν να κάνουν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Σε μόλις 30 λεπτά οι «Superchargers» όπως τους αποκαλεί η Tesla, φορτίζουν το μεγαλύτερο μέρος της μπαταρίας, σε αντίθεση με τις συμβατικές μεθόδους που χρειάζονται ώρες. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει ένα διεθνές δίκτυο 1.422 σταθμών φόρτισης οι οποίοι παρέχουν περισσότερους από 12.000 ταχυφορτιστές.

Ωστόσο, σε ότι αφορά την Ευρώπη, η Tesla έχει εγκαταστήσει ταχυφορτιστές μόνο σε Δυτική και Κεντρική Ευρώπη. Αυτό απ’ ότι φαίνεται θα αλλάξει.

Αρχικά ο CEO της Tesla, Elon Musk, δήλωσε πως οι Superchargers θα καλύπτουν το 2019 το 100% της Ευρώπης, από Ιρλανδία και Νορβηγία έως Κίεβο και Τουρκία.

Κάτι που έφερε την επόμενη ερώτηση για το αν θα υπάρξουν Superchargers στην Ελλάδα, και στο οποίο ο Elon Musk απάντησε θετικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Tesla αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχέδια για τουλάχιστον 5 τέτοιους σταθμούς, οι οποίοι θα βρίσκονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λαμία, Σπάρτη, ενώ αναμένονται περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον.

Θα πρέπει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι η Tesla “τρέχει” και ένα πρόγραμμα “φόρτιση στον προορισμό” με το οποίο ανοίγει προοπτικές συνεργασίας με μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να εγκαταστήσουν σταθμό φόρτισης στον χώρο τους με απώτερο στόχο βέβαια την ταχεία εξάπλωση του δικτύου της

Βρε δε παίρνει βενζίνη το Tesla

Πόσα πλήρωσε ο Μασκ για το όνομα της Tesla;

photo: pixabay.com

Related Posts

Σεξ χωρίς προφυλακτικό οι έφηβοι στην Ελλάδα
Σεξ χωρίς προφυλακτικό οι έφηβοι στην Ελλάδα
Ψάρια σεξ και εγκυμοσύνη
Ψάρια σεξ και εγκυμοσύνη
Μειώνεται δραματικά το οξυγόνο στους ωκεανούς
Μειώνεται δραματικά το οξυγόνο στους ωκεανούς
Κλίμα σε έκτακτη ανάγκη
Κλίμα σε έκτακτη ανάγκη
Αρέσει σε %d bloggers: