Η Porsche σταματά να πουλά ντιζελοκίνητα οχήματα

Η Porsche σταματά να πουλά ντιζελοκίνητα οχήματα

Η Porsche σταματά να πουλά ντιζελοκίνητα οχήματα: Η Porsche ανακοίνωσε ότι σταματά να πουλά ντιζελοκίνητα οχήματα

Η Porsche ανακοίνωσε ότι θα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία που θα σταματήσει να πουλά ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα, τρία χρόνια μετά το σκάνδαλο dieselgate.

«Η Porsche δεν θα χρησιμοποιείται πλέον το ντίζελ», δήλωσε στην Bild ο επικεφαλής της εταιρείας που ανήκει στη Volkswagen, Όλιβερ Μπλούμε.

Ο Μπλούμε επεσήμανε ότι η Porsche επιθυμεί να επικεντρωθεί στα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα και τα υβριδικά καθώς και από το 2019 και μετά «στα καθαρά, ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

«Δεν αναπτύξαμε ποτέ ούτε κατασκευάζαμε οι ίδιοι κινητήρες ντίζελ, όμως η εικόνα της Porsche επλήγη. Η κρίση με το ντίζελ μας δημιούργησε πολλά προβλήματα», εξήγησε, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία δεν διαθέτει ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα από τον Φεβρουάριο του 2018, μια κίνηση που έχει γίνει δεκτή με ικανοποίηση από τους πελάτες της.

Η πρώτη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που ρίχνει άκυρο στους κινητήρες diesel

Η Porsche γίνεται με αυτό τον τρόπο η πρώτη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που παύει να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία, την ώρα που η ίδια η Volkswagen τονίζει ότι δεν επιθυμεί να σταματήσει να χρησιμοποιεί κινητήρες ντίζελ, όπως και οι ανταγωνιστές της BMW και Daimler.

Η απόφαση της Porsche είναι κυρίως συμβολική, καθώς η εταιρεία δεν διέθετε πολλά αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ, όμως αναμένεται να επιφέρει νέο πλήγμα στις πωλήσεις των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων, οι οποίες έχουν ήδη μειωθεί μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε το φθινόπωρο του 2015.

Τότε η Volkswagen είχε παραδεχθεί ότι είχε εξοπλίσει τους κινητήρες 11 εκατομμυρίων ντιζελοκίνητων οχημάτων της με ένα λογισμικό που παραποιούσε τα αποτελέσματα των τεστ για τις εκπομπές ρύπων.

Η εταιρεία έχει ήδη καταβάλει 27 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανακλήσεις οχημάτων και δικαστικά έξοδα, κυρίως στις ΗΠΑ, ενώ βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη δίκες στη Γερμανία.

Εξάλλου η ΕΕ ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα έρευνα για ενδεχόμενη συνεννόηση ανάμεσα στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, Daimler και VW Group (Volkswagen, Audi και Porsche) ώστε να αποφύγουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό όσον αφορά τις τεχνολογίες μείωσης των ρυπογόνων εκπομπών.

Στροφή σε πιο καθαρά αυτοκίνητα έως το 2030

Related Posts

Αλλάζουν όλα στις εισφορές των επαγγελματιών
Αλλάζουν όλα στις εισφορές των επαγγελματιών
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πώς δημιουργήθηκε η Google
Πώς δημιουργήθηκε η Google;
Πως χαλαρώνουν οι ναύτες στο ΠΝ των ΗΠΑ
Πως χαλαρώνουν οι ναύτες στο ΠΝ των ΗΠΑ;
Αρέσει σε %d bloggers: