Γιατί το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο

Γιατί το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο;

Γιατί το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο; Γιατί δεν είναι μόνο το κινητό επικίνδυνο στην οδήγηση; Τι λέει έρευνα για το ραδιόφωνο;

Τα μάτια μας δεν πρέπει να φεύγουν ποτέ από τον δρόμο όταν οδηγούμε, πόσο μάλλον που όπως όλοι θυμόμαστε από τον εκπαιδευτή, τα χέρια μας τείνουν να στρίβουν εκεί που προσηλώνεται το βλέμμα μας.

Με αυτά υπόψη, ένας από τους μεγαλύτερους περισπασμούς στο τιμόνι είναι το ραδιόφωνο. Η ρύθμισή του κρατά κατά μέσο όρο 5,5 ολόκληρα δευτερόλεπτα, όπως βρήκε πρόσφατη μελέτη του αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών, 5,5 φονικά δευτερόλεπτα, αλίμονο.

Γιατί το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο; Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο μεταφορών ένας από τους μεγαλύτερους περισπασμούς στο τιμόνι είναι το ραδιόφωνο

Σύμφωνα με την έρευνα, το ραδιόφωνο είναι ο μεγαλύτερος από τους περισπασμούς που δεν συνειδητοποιούμε. Στους άλλους που ξέρουμε, η χρήση κινητού στο τιμόνι αυξάνει κατά 3 φορές τον κίνδυνο ατυχήματος.

Και το να κάνεις να πιάσεις ένα αντικείμενο μέσα στο αμάξι, 9 ολόκληρες φορές! Χειρότερο όλων, το γραπτό μήνυμα στο κινητό, μια δραστηριότητα που αυξάνει τον κίνδυνο κατά 23 φορές.

Τα μάτια πάντα στον δρόμο λοιπόν χωρίς multitasking

10 εμπειρίες για να γίνεις καλύτερος οδηγός

10 εμπειρίες για να γίνεις καλύτερος οδηγός: Δείτε μια λίστα με 10 πράγματα που πρέπει να ζήσεις ως οδηγός για να αποκτήσεις την “οδηγική εμπειρία”

Τι παθαίνει ένα αυτοκίνητο όταν πέφτει σε λακκούβες;

Τι παθαίνει ένα αυτοκίνητο όταν πέφτει σε λακκούβες; Δείτε σε ένα βίντεο τι ακριβώς παθαίνει ένα αυτοκίνητο που πέφτει σε λακκούβα

photo: pixabay.com

Advertisements

Related Posts

Η Σελήνη συρρικνώνεται και σείεται
Η Σελήνη συρρικνώνεται και σείεται
Ο πιο πλούσιος όλων των εποχών
Ο πιο πλούσιος όλων των εποχών
Ποιος είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο
Ποιος είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο;
Κίνδυνος για θερμό επεισόδιο Ελλάδας - Τουρκίας
Κίνδυνος για θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας
Αρέσει σε %d bloggers: