Ένα ακόμα εντυπωσιακό concept αιχμής από την Nissan

Η Nissan αποκαλύπτει το πρωτότυπο όχημα Xmotion, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ

Βασισμένο στη μακρά ιστορία της Nissan στην κατασκευή crossovers αιχμής και SUV, το νέο, πρωτότυπο Nissan Xmotion, αποτελεί μια εξερεύνηση στο πεδίο του σχεδιασμού για τη δημιουργία ενός άλλου, ενδεχομένως πρωτοποριακού compact SUV.

Με την αποκάλυψή του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκίνητου της Βορείου Αμερικής, στο Ντιτρόιτ, το Xmotion concept διαθέτει τα ισχυρά σημεία ενός παραδοσιακού SUV: υψηλή θέση, τις αναλογίες ενός οχήματος υψηλής χρηστικότητας και τα ογκώδη φτερά, που πλαισιώνονται από ζάντες και ελαστικά παντός εδάφους.

Το όνομα Xmotion του πρωτοτύπου (που προφέρεται “cross motion” και σημαίνει διασταυρούμενη κίνηση) “συγχωνεύει” την Ιαπωνική κουλτούρα και την παραδοσιακή τεχνική με το Αμερικανικό χρηστικό στιλ και της νέας γενιάς τεχνολογία του Nissan Intelligent Mobility.

Για τη Nissan, τα πρωτότυπα αυτοκίνητα είναι μια άποψη για το μέλλον, ένας τρόπος για να ονειρευτούμε σε τρεις διαστάσεις. Το εξωτερικό του Xmotion concept, είναι το “παράθυρο” που μας επιτρέπει να δούμε την επόμενη γενιά των crossover και SUV της Nissan, προβάλλοντας μια δυναμική διάσταση, κάτι που στην σχεδιαστική γλώσσα αποκαλείται ως «σκόπιμη δύναμη».

Με το μακρύ μεταξόνιο, τους τροχούς και τα ελαστικά που ωθούνται στα άκρα των γωνιών, το Xmotion concept επιτρέπει τη δημιουργία μιας νέας διάταξης επιβατών τύπου “4 + 2”. Διαθέτει τρεις σειρές ξεχωριστών καθισμάτων και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έναν ιδανικό χώρο για δύο ζευγάρια, όπου στην τρίτη σειρά μπορούν να φιλοξενηθούν δύο παιδιά ή τα κατοικίδιά τους.

Η Διεπαφή Ανθρώπου και Μηχανής (HMI) στο Xmotion concept, όπως και ο σχεδιασμός του οχήματος, είναι πολύ απλά. Για παράδειγμα, η εναλλαγή από τη λειτουργία οδήγησης ProPILOT στη λειτουργία χειροκίνητης οδήγησης και αντίστροφα, μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το PD Commander, που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα και στο φουτουριστικό τιμόνι.

Το Xmotion concept, περιλαμβάνει επίσης συνολικά επτά τμήματα ψηφιακής οθόνης!!!

Οι τρεις κύριες οθόνες και οι οθόνες του αριστερού και του δεξιού άκρου, καλύπτουν το πλάτος του πίνακα οργάνων. Υπάρχει επίσης ένας «ψηφιακός καθρέπτης» στην οροφή, καθώς και μια κεντρική οθόνη στην κονσόλα.

Nissan Xmotion concept

Οι οθόνες και το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας μπορούν να ελεγχθούν με χειρονομίες και κινήσεις των ματιών. Οι διαισθητικοί έλεγχοι και το σύστημα φωνητικών εντολών επιτρέπουν στον οδηγούς να εστιάσει στην οδήγηση, προσφέροντας πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες με έξυπνο, εύκολο και ασφαλή τρόπο.

Making its world debut at the 2018 North American International Auto Show in Detroit, the six-passenger, three-row Nissan Xmotion (pronounced “cross motion”) concept fuses Japanese culture and traditional craftsmanship with American-style utility and new-generation Nissan Intelligent Mobility technology.

Video με το Xmotion concept μπορείτε να δείτε στην συνέχεια…

 

Related Posts

6 «πιασάρικα» ονόματα σε αυτοκίνητο
6 «πιασάρικα» ονόματα σε αυτοκίνητο
Νομίζεις ότι είναι ένα απλό αυτοκίνητο
Νομίζεις ότι είναι ένα απλό αυτοκίνητο;
Οι καλύτερες χώρες για να κάνεις μπίζνες
Οι καλύτερες χώρες για να κάνεις μπίζνες
Τα ταμπλό αυτοκινήτων στο μέλλον
Τα ταμπλό αυτοκινήτων στο μέλλον
Αρέσει σε %d bloggers: