Δείτε πώς σώζουν οι αερόσακοι:Δείτε ένα βίντεο που δείχνει πόσο πιο επικίνδυνη είναι μια σύγκρουση σε αυτοκίνητο χωρίς αερόσακους…

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πολλά συστήματα ασφαλείας, όμως αυτό που πραγματικά σώζει ζωές εξακολουθεί να είναι ο αερόσακος. Μάλιστα, η Λέσχη Αυτοκινήτου Ν. Ζηλανδίας λέει ότι οι αερόσακοι μειώνουν στο μισό την πιθανότητα θανάτου σε ένα τροχαίο ατύχημα.

Οι αερόσακοι ήρθαν ως ένα λογικό συμπλήρωμα των ζωνών ασφαλείας, οι οποίες συγκρατούν μεν αποτελεσματικά το σώμα, αλλά όχι και το κεφάλι, που μπορεί να χτυπήσει στο τιμόνι, το ταμπλό, το παρμπρίζ ή άλλα σημεία της καμπίνας.

Αερόσακοι τοποθετούνται στα αμερικανικά αυτοκίνητα από τη δεκαετία του 1970, αλλά κυκλοφορούν ακόμα στον κόσμο πολλά αυτοκίνητα που δεν έχουν.

Το βίντεο που ακολουθεί φανερώνει την διαφορά ανάμεσα σε ένα αυτοκίνητο με αερόσακους και σε ένα χωρίς κατά την διάρκεια μιας σύγκρουσης.

Παρότι τα δύο αυτοκίνητα δεν είναι της ίδιας εποχής –το ένα είναι ένα φορτηγάκι Proton του 2009 και το άλλο ένα σύγχρονο Kia– η διαφορά είναι εντυπωσιακή και σίγουρα θα κάνει όσους κυκλοφορούν ακόμα με κάποιο παλιό αυτοκίνητο να ανατριχιάσουν!!!

Δείτε πώς σώζουν οι αερόσακοι

Δείτε όμως και το σχετικό:

Τα πάντα για τους αερόσακους αυτοκινήτου

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Ποιοι θα φτιάξουν διαστημικό σταθμό στην Σελήνη
Ποιοι θα φτιάξουν διαστημικό σταθμό στην Σελήνη;
Έλληνας βρήκε νερό σε εξωπλανήτη
Έλληνας βρήκε νερό σε εξωπλανήτη
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: