Η Chevrolet στην υπηρεσία του στρατού των ΗΠΑ!

Η Chevrolet αποκάλυψε το πιο ακραίο εκτός δρόμου όχημά της το οποίο πήρε φύλλο πορείας για τον στρατό των ΗΠΑ!

H Chevrolet αποκάλυψε το πιο ακραίο εκτός δρόμου όχημά της το οποίο εφοδιάζεται με κυψέλες υδρογόνου και θα εφοδιάζει τον αμερικανικό στρατό από τις αρχές του 2017.

Το Colorado ZH2, όπως είναι το όνομά του, είναι 1.98 μέτρα ψηλό και 2.03 μ. φαρδύ και για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε ένα «επιμηκυμένο» και ιδιαίτερα ενισχυμένο σασί που η εταιρία χρησιμοποιεί συνήθως για μεσαίου μεγέθους pick ups.

2016_chevrolet_colorado_zh2_2

Για να μπορεί να κινείται με άνεση σε κάθε είδους έδαφος χρησιμοποιήθηκαν ελαστικά 37 ιντσών καθώς και ειδικά τροποποιημένη ανάρτηση η οποία αυτή την περίοδο «δοκιμάζεται σκληρά» από τον αμερικανικό στρατό.

2016_chevrolet_colorado_zh2_1

Βέβαια το βασικό μέλημα του τελευταίου είναι η βιωσιμότητα των οχημάτων που κινούνται με υδρογόνο στις στρατιωτικές αποστολές. Σ’ αυτές το Colorado ZH2 χρησιμοποιεί μια Exportable Power Take-Off (EPTO) μονάδα που επιτρέπει στις κυψέλες καυσίμου να ενεργοποιούνται μακριά από το όχημα όταν αυτό βρίσκεται σε απομακρυσμένες περιοχές όπου η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να μην είναι διαθέσιμη.

2016_chevrolet_colorado_zh2_0

Σύμφωνα με τον Paul Rogers, ειδικό ερευνητή του στρατού των ΗΠΑ, οι κυψέλες καυσίμου μπορούν να επεκτείνουν σημαντικά τις δυνατότητες των οχημάτων του στρατού χάρη στην αθόρυβη λειτουργία τους, τη σταθερή δύναμή τους και την σταθερή απόδοση ροπής σε συνδυασμό με το μειωμένο θερμικό και ακουστικό αποτύπωμα ή την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Advertisements

Related Posts

Υπό διωγμό η ανεξάρτητη δημοσιογραφία
Υπό διωγμό η ανεξάρτητη δημοσιογραφία
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας;
Αρέσει σε %d bloggers: