Το απόλυτο όχημα για τον χιονιά!!!

Οι Ρώσοι βέβαια έχουν την λύση για τις δύσκολες συνθήκες κίνησης σε χιόνια, πάγο και όχι μόνο. Δείτε το όχημα που πάει παντού!!!

Όχημα-τέρας που δεν “κολλάει” πουθενά τεστάρει το Υπουργείο Έκτακτων Αναγκών στη Μόσχα.

Το όχημα παντός εδάφους, που ονομάζεται SHERP ATV και έχει σχεδιαστεί για να σώσει θύματα που έχουν πέσει μέσα σε πάγο…

Βλέποντας το συγκεκριμένο όχημα ίσως το μυαλό σας να πηγαίνει σε κάποιο πολυτελές τζιπ με γουάου μηχανολογικές καινοτομίες ή κάτι τέτοιο. Η πραγματικότητα όμως απέχει πολύ από τα πανάκριβα πολυτελή extreme οχήματα off road, μιας και η ιδέα του είναι σχετικά απλή.


Το δημιούργημα του Ρώσου μηχανικού Alexei Garagashyan, το οποίο πήρε το όνομα του από τους Σέρπας, τους οδηγούς των Ιμαλαϊων, μπορεί να κυκλοφορήσει παντού… από τις παγωμένες ρώσικες στέπες που μετατρέπονται σε λίμνες μέχρι και τις κανονικές λίμνες. Και φυσικά στο χιόνι…


Η κατασκευή του βασίζεται πρακτικά σε… 4 τροχούς με τερατώδεις διαστάσεις και χαμηλή πίεση και σε ένα πλαίσιο από σωλήνες το οποίο καλύπτεται από ένα χοντρό ατσάλινο έλασμα σε σχήμα σκάφης. Σε συνδυασμό με τους τροχούς με “τακούνι” ραβδώσεις – φτερωτές το Sherp ATV μπορεί να πλεύσει με ταχύτητες έως και 6 km/h!!!

Όσο για την πηγή της κίνησης του; Ένα diesel μοτέρ – σκυλί της Kubota με χωρητικότητα 1500 κυβικών και απόδοση 44 ίππων, την ίδια στιγμή που για την μετάδοση της κίνησης την δουλειά έχουν αναλάβει γρανάζια και αλυσίδες ενώ το σύστημα διεύθυνσης αποτελείται απλά από 2 μοχλούς που είτε φρενάρουν είτε επιταχύνουν τους τροχούς ανά πλευρά


Εξοπλισμός άνεσης εννοείται ότι δεν υπάρχει, ούτε και κάτι άλλο extra επίσης.

Ο σκοπός άλλωστε του Sherp ATV είναι αυτό που λέει και το όνομα του… να κινείται παντού σε όλα τα τερέν.

Απολαύστε το σε δράση στο βίντεο που ακολουθεί…

Εναλλακτικά δείτε και το σχετικό:

Δείτε την πατέντα για extreme καταστάσεις στα χιόνια!!!

Related Posts

Στα 150km/h αυξάνονται τα όρια ταχύτητας στις εθνικές οδούς
Απλοποίηση της διαγραφής οχημάτων
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Κι όμως το σεξ έχει σχέση και με την μνήμη!!!