Αν το πας πάνω από 400km/h σου έχουμε λάστιχο

Αν το πας πάνω από 400km/h σου έχουμε λάστιχο

Αν το πας πάνω από 400km/h σου έχουμε λάστιχο: Ορίστε για τους λάτρεις της απόλυτης ταχύτητας η Michelin ετοιμάζει ελαστικά για πάνω από 480 km/h

Το κυνήγι του ρεκόρ των 300 μιλίων την ώρα έχει ήδη ξεκινήσει και η Michelin ετοιμάζει το ελαστικό που θα αντέχει σ’ αυτές τις ταχύτητες.

Το νέο μεγάλο ορόσημο για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία είναι τα 300 μίλια την ώρα (482 km/h) με εταιρίες όπως η Henessey, η Bugatti και η Konigsegg να ετοιμάζονται για αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Πιο κοντά είναι η πρώτη με την Venom F5 των 1.600 και πλέον ίππων, όμως πέρα από όλα τα άλλα υπάρχει ένα κρίσιμο πρόβλημα: τα ελαστικά.

Σε δηλώσεις που έγιναν στο πρακτορείο Bloomberg, οι τεχνικοί υπεύθυνοι της Michelin δήλωσαν ότι είναι σχεδόν έτοιμοι για ένα ελαστικό των 300 μιλίων την ώρα.

«Πρόκειται για μία μεγάλη προσπάθεια» είπε ο Eric Schmedding της Michelin, “με έντονο ανταγωνισμό και πολύ γρήγορες εξελίξεις. Όμως ήδη χτυπάμε την «πόρτα» των 300 μιλίων την ώρα”.

Εκτός από την Hennessey, και η Bugatti βρίσκεται και αυτή στην κούρσα, αν και επίσημα χείλη της εταιρίας έχουν δηλώσει ότι δεν τους ενδιαφέρει αυτό το ρεκόρ. Όσο για την Koenigsegg, έχει ήδη κάνει το ρεκόρ των 277,87 μιλίων την ώρα (444,6 Km/h) με την Agera RS. Καθώς μάλιστα ετοιμάζεται το νέο της hypercar για το 2019 είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνει και μια νέα προσπάθεια για να ξεπεράσει το όριο των 300 μιλίων την ώρα.

0-320km/h σε 8 secs και ο στόχος τα 1600km/h!!!

Related Posts

Η αφόρητη χλιδή του Ντουμπάι
Η αφόρητη χλιδή του Ντουμπάι
Αν δεν έχει πίστα καρτ Ferrari το κρουαζιερόπλοιο
Αν δεν έχει πίστα καρτ Ferrari το κρουαζιερόπλοιο
Κορυφαία η Ελλάδα στις μεταφορές LNG
Κορυφαία η Ελλάδα στις μεταφορές LNG
Θα ταξιδεύατε με αεροπλάνο χωρίς πιλότο
Θα ταξιδεύατε με αεροπλάνο χωρίς πιλότο;
Αρέσει σε %d bloggers: