Το 98% του κάθε αυτοκινήτου μπορεί να ανακυκλωθεί

Μέχρι και το 98% του κάθε αυτοκινήτου μπορεί να ανακυκλωθεί με πολλές και σημαντικές θετικές συνέπειες για το περιβάλλον

Μέχρι και το 98% του κάθε αυτοκινήτου μπορεί να ανακυκλωθεί με πολλές και σημαντικές θετικές συνέπειες για το περιβάλλον, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΔΟΕ που είναι ο αρμόδιος φορέας ανακύκλωσης οχημάτων.

Η ανακύκλωση συμβάλλει κατά 76% στη μείωση της ρύπανσης του νερού, κατά 75% στην εξοικονόμηση ενέργειας, κατά 86% στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κατά 90% στην εξοικονόμηση πρώτων υλών, κατά 97% στην μείωση των αποβλήτων εξόρυξης και κατά 40% στη μείωση της κατανάλωσης νερού.

Λίγο πριν εκδοθούν τα σημειώματα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, η ΕΔΟΕ προτρέπει και παραπέμπει όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να ενημερωθούν για να ξεκινήσουν -εφόσον το επιθυμούν- τη διαδικασία για την ανακύκλωση των παλιών αυτοκινήτων τους.

Έτσι κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, εκτός από την εξοικονόμηση των τελών, μπορεί να συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

info: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Posts

Στις 22 Δεκεμβρίου η φορολοταρία – τζακ ποτ!!!
Σε εξέλιξη το πρόγραμμα για 7.180 προσλήψεις σε 34 δήμους
Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα μετά από μια δεκαετία ύφεσης
Αυξήθηκε η απασχόληση στην Ελλάδα