10 tips οικονομίας για την βενζίνη στις διακοπές

10 tips οικονομίας για την βενζίνη στις διακοπές

10 tips οικονομίας για την βενζίνη στις διακοπές: Το καλοκαίρι, τα χιλιόμετρα που διανύουμε αυξάνονται εντυπωσιακά, οπότε είναι απαραίτητα τα tips για οικονομία βενζίνης

Είτε πρόκειται για μικρές αποδράσεις σε κοντινές παραλίες τα Σαββατοκύριακα, είτε για πιο μακρινά ταξίδια, το κοντέρ θα γράφει ασταμάτητα και το κόστος των διακοπών θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Για την μείωση της κατανάλωση δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές ούτε μαγικά μηχανήματα. Υπάρχουν όμως μερικές βασικές συμβουλές που συνδυαστικά μπορούν να σας μειώσουν τα έξοδα καύσιμου μέχρι και 30%!

Αλλάξτε λάδια.

Ακόμα και αν δεν έχει έρθει η ώρα της αλλαγής (αλλά είναι κοντά) τα καινούργια λιπαντικά βελτιώνουν την λειτουργία του κινητήρα, μειώνοντας τις τριβές και του επιτρέπουν να λειτουργεί πιο αποδοτικά και οικονομικά σε υψηλές θερμοκρασίες.

10 tips οικονομίας για την βενζίνη στις διακοπές

Αλλάξτε φίλτρο αέρα.

Η αναπνοή του κινητήρα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την απόδοση και με την κατανάλωση. Ένα ήδη βρόμικο φίλτρο αέρα σε ένα νησί με σκόνη και άμμο, απλά θα χειροτερέψει την κατάσταση.

Αλλάξτε τα μπουζί.

Αλλάξτε τα μπουζί με καινούργια αν πλησιάζει η ώρα αντικατάστασης τους.

Η καύση θα είναι καλύτερη και η οικονομία άμεση.

Φορτώστε σωστά το αυτοκίνητο για τις διακοπές.

Αντικείμενα δεμένα στην οροφή χωρίς να υπάρχει ειδική αεροδυναμική μπαγκαζιέρα, επιβαρύνουν σημαντικά την κατανάλωση αλλά επηρεάζουν και την ασφάλεια.

Φουσκώστε τα ελαστικά.

Φουσκώστε τα ελαστικά με τη σωστή πίεση που ορίζει ο κατασκευαστής.

Κάτι ξέρουν στο εργοστάσιο… Τα ξεφούσκωτα ελαστικά αυξάνουν την κατανάλωση μέχρι και 10%

Να είστε παρατηρητικοί.

Αν σε αρκετή απόσταση από εσάς βλέπετε να ανάβουν φρένα, μην συνεχίσετε με την ταχύτητα που έχετε. Αφήστε το πόδι από το γκάζι και επιτρέψτε στο αυτοκίνητο να επιβραδύνει μόνο. Έτσι μπορεί οι μπροστινοί να ξεκινήσουν και πάλι εν τω μεταξύ και εσείς να μην χρειαστεί να ακινητοποιηθείτε πλήρως και να γλιτώσετε την μεγάλη κατανάλωση του κινητήρα όταν ξεκινά από στάση.

Μην κλείνετε τον κλιματισμό ανοίγοντας τα παράθυρα για οικονομία σε μεγάλες ταχύτητες.

Καταστρέφετε τόσο πολύ την αεροδυναμική του αυτοκινήτου που τελικά θα κάψετε περισσότερο καύσιμο συγκριτικά με τη λειτουργία του κλιματισμού με κλειστά παράθυρα.

Σε πιο κλειστές διαδρομές με στροφές, αφήστε ικανή απόσταση από τον μπροστινό σας οδηγό.

Έτσι δεν θα χρειάζεται να φρενάρετε και να επιταχύνετε απότομα, αυξάνοντας τελικά την κατανάλωση.

Οδηγείτε με ηρεμία.

Στην εθνική επιλέξτε την επιτρεπτή ταχύτητα 100-130 χ.α.ω. και μην κάνετε αναίτιες αυξομειώσεις. Ακολουθώντας αυτή και μόνο τη συμβουλή μπορείτε να εξοικονομήσετε 10% του καύσιμου.

Προσπαθήστε να ανεφοδιάζεστε σε πρατήρια μέσα πόλεις γιατί είναι φθηνότερα αλλά και πιο …ασφαλή όσον αφορά το καύσιμο λόγω μόνιμης πελατείας.

Οι έμποροι καυσίμων που λειτουργούν στα εξωτερικά όρια των πόλεων γνωρίζουν ότι φεύγοντας από τον ιστό με κατεύθυνση την εθνική οδό, ο οδηγός νιώθει την ανάγκη να ανεφοδιαστεί για ασφάλεια και οι τιμές είναι πάντα τσιμπημένες. Ειδικά οι κάτοχοι diesel που οι κινητήρες τους είναι πολύ πιο ευαίσθητοι σε νοθευμένο καύσιμο, πρέπει να προτιμάνε επίσημα κεντρικά πρατήρια γνωστών εταιριών. Φροντίστε γενικά να φουλάρετε το ντεπόζιτο ώστε να μην χρειάζεται να ανεφοδιάζεστε στη μέση του πουθενά!

Και bonus tip για να βρεις την φθηνότερη βενζίνη…

Τέλος, μπορείτε να μπείτε μέσω internet στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων (στο www.fuelprices.gr), να πατήσετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει και το είδος βενζίνης ή αερίου που θέλετε να βάλετε στο αυτοκίνητό σας και να βρείτε τα πιο κοντινά σημεία πώλησης, τη διεύθυνσή τους, αλλά και την τιμή του καυσίμου.

Ακριβή βενζίνη; Φθηνή οδήγηση και χαλαρά

Κράτα το

Advertisements

Related Posts

Αυξήθηκε το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές
Αυξήθηκε το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές
Online βόλτα σε μουσεία αυτοκινήτου
Online βόλτα σε μουσεία αυτοκινήτου
Αυτή είναι η πιο όμορφη Lamborghini
Αυτή είναι η πιο όμορφη Lamborghini
Virtual βόλτα στο μουσείο της Honda
Virtual βόλτα στο μουσείο της Honda
Αρέσει σε %d bloggers: