Το απόλυτο supercar, ακόμα πιο ισχυρό…

Audi-R8-GTΟ σκοπός της Audi ήταν ιερός, δύσκολος όχι όμως και απλησίαστος. Με την δημιουργία του Audi R8 GT, πλέον έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με την ομόσταυλη Lamborghini Gallardo Superleggera, αλλά και την Porsche 911 GT3.

Το Audi R8 GT είναι το ταχύτερο, ενώ σύμφωνα με τους ανθρώπους της Audi και το πιο απολαυστικό στην οδήγηση supercar της εποχής μας…

Audi-R8-GTΑισθητικές αλλαγές εντοπίζονται στην εμπρός γρίλια, ενώ τα εντυπωσιακά φώτα τεχνολογίας LED είναι πλέον στον βασικό εξοπλισμό. Εισαγωγές αέρα στο πλάι, εξωτερικοί καθρέπτες, πίσω δεσπόζουσα αεροτομή από ανθρακονήματα, είναι μόνο μερικά από τα σχεδιαστικά στοιχεία, που βάζουν τις πρώτες πινελιές σε μια πιο αγριεμένη αισθητική προσέγγιση για το συγκεκριμένο supercar. Η συνέχεια έρχεται με τις εντυπωσιακές ζάντες 19 ιντσών, οι οποίες έχουν αποκλειστικά σχεδιαστεί για το συγκεκριμένο υπέρ-όπλο της Audi. Audi-R8-GTΕνώ και ο κωδικός GT κάνει αισθητή την παρουσία της τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του Audi R8 GT. Κάθε R8 GT θα φέρει τον αριθμό παραγωγής του στον λεβιέ ταχυτήτων, αριθμός παραγωγής που ωστόσο θα είναι απόλυτα περιορισμένος και δεν θα ξεπεράσει τα 333 «κομμάτια», ενώ η τιμή του για την αγορά της Γερμανίας έχει ορισθεί στα 193.000ευρώ. Αν ανήκετε στην κατηγορία των «φραγκάτων» μπορείτε να συνεχίσετε την ανάγνωση για να μάθετε περισσότερα στοιχεία για την μελλοντική σας αγορά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν δεν ανήκετε στην κατηγορία αυτή πρέπει να σταματήσετε την ανάγνωση, δεν είναι κακό άλλωστε να ονειρευόμαστε που και που…

Ας μπούμε στα βαθιά νερά λοιπόν, εκεί που βρυχάται με τον χαρακτηριστικό τρόπο ο ίδιος γνωστός ατμοσφαιρικός κινητήρας FSI με τους 10 κιλύνδρους να είναι παραταγμένοι σε διάταξη V και με την χωρητικότητα να παραμένει στα 5,2 λίτρα. Ωστόσο, η απόδοση του τώρα αγγίζει τους 560ίππους -40 ίππους επιπλέον της «κανονικής» έκδοσης- ενώ και η ροπή του πλησιάζει τα 540Nm. Πέρα από το κόκκινο κάλυμμα και το διαφορετικό σύστημα εξαγωγής ο V10 κινητήρας του R8 GT είναι αυτός που χρησιμοποιείται και στην περίπτωση της Lamborghini Gallardo LP560-4.

Audi-R8-GTΓια τους λάτρεις των αριθμών αρκεί να αναφέρουμε ότι η τελική του Audi R8 GT αγγίζει τα 320km/h. Όσο για την διαδικασία 0-100 χρειάζεται χρόνος μόλις 3,6δευτερολέπτων (3,9sec για την «κανονική» έκδοση). Ενώ αν συνεχίσουμε την διαδικασία της επιτάχυνσης τότε το κοντέρ θα γράψει τον αριθμό 200 σε μόλις 10,8 δευτερόλεπτα από την αρχή της διαδικασίας επιτάχυνσης από την πλήρη στάση.

Στην περίπτωση του R8 GT έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, που προσφέρουν σημαντική μείωση του συνολικού βάρους, το οποίο είναι κατά 100 κιλά μειωμένο (1525κιλά, σε αντίθεση με τα 1625κιλά της «κανονικής» έκδοσης). Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος για ένα supercar και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν οι μηχανικοί της Audi που για τα φρένα χρησιμοποιήθηκαν κεραμικά υλικά, ενώ και το πίσω παρμπρίζ αντικαταστάθηκε από πλεξιγκλάς.

Audi-R8-GTΑλλαγές έχουν γίνει και στο σύστημα ανάρτησης, που έχει γίνει πιο σφικτό, αλλά και πιο κοντό κατά 10χιλιοστά. Η κίνηση μεταδίδεται από το ημιαυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, τύπου R-Tronic, στο οποίο όμως χρησιμοποιείται ακόμα πιο γρήγορης απόκρισης λογισμικό, ενώ και το σύστημα ευστάθειας ESP έχει αποκτήσει πιο σπορτίφ χαρακτήρα, με την επιλογή Sport, αλλά και την δυνατότητα για πλήρη απενεργοποίηση του. Η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς μέσω της μόνιμης τετρακίνησης Quattro. Audi-R8-GTΤο ποσοστό συμμετοχής του εμπρός άξονα στην κίνηση του R8 GT είναι 15%, το οποίο όμως ποσοστό μπορεί να αυξηθεί μέχρι και το 30% της συνολικής ροπής, όταν αυτό φυσικά χρειαστεί.

Τέλος, πέρα από την «καθημερινή» χρήση, που μπορεί να δοθεί στο συγκεκριμένο υπέρ-όπλο, υπάρχει και η δυνατότητα μεταμόρφωσης του σε καθαρόαιμο αυτοκίνητο πίστας, για να ακολουθήσει τον ανήσυχο κάτοχο του σε κάποιο track-day event. Για την ικανοποίηση τέτοιων ανησυχιών, το Audi R8 GT, δίνει την δυνατότητα τοποθέτησης κλωβού ασφαλείας στο εσωτερικό του, ζωνών ασφαλείας τεσσάρων σημείων, αλλά και συστήματος πυρόσβεσης. Τέλος, δείτε και το: Audi R8 Spyder

Related Posts

10 αυτοκίνητα πάθος για κάθε άντρα
10 αυτοκίνητα πάθος για κάθε άντρα!!!
Βγήκε και supercar με ενυδρείο
Βγήκε και supercar με ενυδρείο
45 Supercars
45 Supercars ξερνούν… φωτιά!!!
Sexy γυναίκες vs Ferrari
Sexy γυναίκες vs Ferrari
Αρέσει σε %d bloggers: