Τέλος ο φόρος πολυτελείας στα αυτοκίνητα!!!

Κατάργηση του φόρου πολυτελείας εξετάζεται από το Υπουργείο Οικονομικών… 

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα σε ομιλία του στην Βουλή, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικός, κ. Παντελής Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο της κατάργησης του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται στα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα – με εργοστασιακή αξία πάνω από 20.000 ευρώ για τα καινούργια και άνω των 16.000 ευρώ για τα μεταχειρισμένα.

Ο λόγος για αυτή την κατάργηση είναι το γεγονός ότι τα έσοδα του δημοσίου ήταν ελάχιστα από αυτό το φορολογικό μέτρο, την ίδια στιγμή μάλιστα που η χώρα μας κινδυνεύει με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα αυτό!!!

Ο υπουργός είπε ότι «προς αποφυγή έναρξης διαδικασίας παράβασης κατά της Ελλάδας, έχει γίνει επεξεργασία σχεδίου διάταξης για την κατάργηση της επιβολής του φόρου πολυτελείας στα επιβατικά αυτοκίνητα».

Να αναφέρουμε ότι οι συντελεστές του φόρου πολυτελείας κυμαίνονται από 10% έως και 40% ανάλογα με την εργοστασιακή αξία του αυτοκινήτου.

Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου φαίνεται να προωθεί καθεστώς ευνοϊκότερης φορολόγησης για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί έχει επιβάλει φορολογία για τα αυτοκίνητα αυτά!!!

Related Posts

2 στα 10 Ι.Χ. με 1η Άδεια Κυκλοφορίας μετά το 2010 κυκλοφορούν παράνομα!!!
30 ερωτήσεις και απαντήσεις για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Νέες τεχνολογίες και Κινέζοι αλλάζουν την αυτοκινητοβιομηχανία
Η ΑΑΔΕ στέλνει τα ραβασάκια για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας!!!